Férfi kosár EuroChallenge: a Körmend a tisztességes helytállásban bízik

NÉMETH ANDREANÉMETH ANDREA
Vágólapra másolva!
2012.11.21. 10:46
A férfi kosárlabda EuroChallenge-sorozat magyar érdekeltségű F-csoportjában a nyeretlen játszik a veretlen otthonában – az eddigi két mérkőzését elveszítő Lami-Véd Körmendnek talán szerdán este lesz a legnehezebb dolga a két győzelemmel álló német EWE Baskets Oldenburg vendégeként.

„Nem talán, hanem egészen biztosan szerdán este lesz a legnehezebb dolgunk – pontosított Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője. – Az Oldenburg kiemelkedik a csoportból, a másik két csapatot, a temesvári együttest és a Szolnokot is tizenhét ponttal verte meg. A német bajnokságban a harmadik helyen áll, de a hétvégén harminc ponttal kikapott a listavezető Ulmtól, úgyhogy ellenünk kettőzött erővel küzd majd, hogy helyreállítsa a renoméját. A keretében hat amerikai játékos szerepel, köztük Julius Jenkins, aki az Alba Berlinnel az Euroligában játszott. Gyakorlatilag mindegyik posztra két egyforma kaliberű, remek játékosa van a német klubnak.” Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője. – Az Oldenburg kiemelkedik a csoportból, a másik két csapatot, a temesvári együttest és a Szolnokot is tizenhét ponttal verte meg. A német bajnokságban a harmadik helyen áll, de a hétvégén harminc ponttal kikapott a listavezető Ulmtól, úgyhogy ellenünk kettőzött erővel küzd majd, hogy helyreállítsa a renoméját. A keretében hat amerikai játékos szerepel, köztük Julius Jenkins, aki az Alba Berlinnel az Euroligában játszott. Gyakorlatilag mindegyik posztra két egyforma kaliberű, remek játékosa van a német klubnak.”

A körmendiek már kedd hajnalban, egészen pontosan fél kettőkor buszra ültek, hogy elérjék a Bécsből negyed hétkor Hamburgba induló gépet, ahonnan két és fél órás buszozás után érkeztek meg Oldenburgba. Keretükben mindenki egészséges, s ahogy mondani szokták, a tisztes helytállásban bíznak.

„Össze kell szednünk magunkat, hogy tisztességesen helyt tudjunk állni. Hogy mi számít tisztességes helytállásnak? Temesváron is jól játszottunk, csak tíz ponttal kaptunk ki. Fontos, hogy hátrányba kerülve se törjünk meg, ne csússzon ki a kezünkből a meccs – magyarázta Hencsey Tamás. – A csapat tartását, lelki erejét mutatja, hogy az utóbbi időben – például a Szolnoki Olaj elleni EuroChallenge-mérkőzésen is – nagy hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni, s szorossá tettük a találkozó végkimenetelét. De őszintén szólva én már nem szívesen büszkélkedem azzal, hogy tizenöt-húsz pontos hátrányból is fel tudunk állni. Miért kell tizenöt-húsz pontos hátrányba kerülnünk? Miért akkor kezdünk el hajtani, összeszedetten kosárlabdázni? Ezekre a kérdésekre kell a következő hetekben megtalálnunk a választ, hogy az EuroChallenge lényegesen erősebb riválisaival szemben megedződve, a bajnokságban is sikeresebbek legyünk.”

EUROCHALLENGE
F-CSOPORT. SZERDA
EWE Baskets Oldenburg (német)–Lami-Véd Körmend 20 óra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik