Németh István a Real Madrid ellen mutatkozik be a spanyol élvonalban

Vágólapra másolva!
2009.04.28. 20:45
Szenzációs igazolásról számolt be a www.kosarinfo.com internetes szaklap: Németh István csütörtökön ott lesz a pályán a ViveMenorca színeiben a Real Madrid ellen. Mindez azt jelenti, hogy megmutatja magát a spanyol élvonalban, és ha a kis sziget csapata kiharcolja a bennmaradást, alighanem a jövőjét is a világ egyik legerősebb bajnokságának számító ACB-ligában képzelheti el.
Németh István a Real Madrid ellen játszhat
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Németh István a Real Madrid ellen játszhat
Németh István a Real Madrid ellen játszhat
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Németh István a Real Madrid ellen játszhat

Hogy Németh István – aki az idényt a görög AEK-ben töltötte – miként került Athénból Spanyolországba? A választ Vinkó László, a kosaras ügynöke mondja el.

„Isti tegnap érkezett haza Görögországból, ahol számára véget ért az idényt, hiszen az AEK Athén a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, vagyis lemaradt a rájátszásról – magyarázza a játékosügynök. – Már februárban kapcsolatba kerültünk a Menorca elöljáróival, ám akkor nem jöhetett létre a szerződés, ugyanis a görögök nem engedték el Németh Istvánt. Most, hogy a végéhez közeledik a spanyol bajnokság alapszakasza, és a Menorcának van lehetősége kiharcolni a bennmaradást, ismét felvetődött, hogy Isti segíthet, aki ezek után belevágott a kalndba. Két meccsre szól a tizenkét napos szerződése, csütörtökön a Real Madrid ellen mutatkozik be, majd egy héttel később a Cajasol elleni mérkőzésen játszik.”

Csak a rend kedvéért: a Körmenddel bajnoki címet szerző válogatott hátvéd az olasz Benetton Treviso színeiben kezdte a légióskarrierjét, majd az újvidéki Vojvodinába igazolt. Ezt követte a sopoti kitérő, ahol a lengyel Prokom Trefl színeiben pattogtatott, hogy aztán ismét Újvidék felé vegye az irányt. Az évad előtt pedig megszerezte a görög AEK Athén, ahol nagyszerű meccsei voltak, csöppet sem rajta múlt, hogy a fővárosiak nem értek célba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik