Vége a pihenésnek: a Rátgéber-csapat kedden kezdi meg a felkészülést

Vágólapra másolva!
2008.07.08. 14:40
Vége a pihenésnek, jöhet a munka! A magyar női kosárlabda-válogatott kedd este Pécsett megkezdi a felkészülést az augusztus 13-án kezdődő és szeptember 13-án a horvátok elleni idegenbeli fellépéssel véget érő Európa-bajnoki selejtezőre.
Rátgéber is jól bánik a labdával
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Rátgéber is jól bánik a labdával
Rátgéber is jól bánik a labdával
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Rátgéber is jól bánik a labdával

Rátgéber László szövetségi kapitány korábban még sosem látott kerettel vág neki a sorozatnak, amelyben Szlovákia, Franciaország, Románia és a már említett Horvátország ellen próbálják meg kivívni a továbbjutást Németh Bernadették.

Első ránézésre rettenetesen nehéz lesz. Egyrészt a vetélytársak erősek, másrészt fiatal a keret, nincs olyan játékos, aki betöltötte volna a 29. életévét.

A Bujdosó Nóra, Englert Orsolya, Fegyverneky Zsófia, Fűrész Diána, Honti Kata, Horti Dóra, Horváth Zsófia, Köllő Rita, Krivacsevics Tijana, Németh Bernadett, Semsei Barbara, Somogyi Andrea, Ujhelyi Petra, Vajda Anna, Varga Rita és Vida Anna alkotta együttes vesz részt a C-csoport küzdelmeiben, a sorozat első magyar érdekeltségű találkozójára augusztus 13-án kerül sor, amikor is Kassán, Szlovákiával csap össze a Rátgébercsapat. Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen addig még sok kilométert futnak Fűrészék a Mecsekben.

A programról Tapodi Péter, Rátgéber segítője beszélt. Eszerint a keret tagjai kedden reggel nyolc órakor a Sportkórházban orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd egyénileg Pécsre utaznak, és este hétkor részt vesznek az első edzésen.

A válogatott július 19-ig Pécsett készül, 20-án Pozegában edzőmeccset játszik Horvátországgal, majd visszatér a baranyai fővárosba. Négy nappal később Törökországba repül, ahol háromnapos nemzetközi tornán a németekkel, az ukránokkal és a törökökkel játszik. A hazajövetel után, a hónap végén újabb két találkozó következik: 30-án és 31-én a szerbekkel csatározik az együttes.

Ami a kvalifikációt illeti, a négy csoportból az első két helyezett jut tovább, plusz még a legjobb harmadik. Öt válogatott, az orosz, a spanyol, a fehérorosz, a cseh és a rendező lett együttes már résztvevő, míg a pótselejtezőből még két csapat harcolhatja ki az indulási jogot a 2009-es seregszemlére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik