Dávid Kornél a szezon végén befejezi a profi pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.04.23. 15:29
Irigylésre méltó profi karriert tudhat maga mögött Dávid Kornél, a nagykanizsai születésű kosaras, aki pályafutása csúcsán 1998 és 2001 között a világ legjobb bajnokságában, az NBA-ben játszott. Dávid jelenleg utolsó idényét tölti, Spanyolországban szerepel a Gran Canaria csapatánál, és 37 évesen úgy döntött, ideje befejezni.
Dávid Kornél (labdával), a legsikeresebb magyar kosárlabdázó
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Dávid Kornél (labdával), a legsikeresebb magyar kosárlabdázó
Dávid Kornél (labdával), a legsikeresebb magyar kosárlabdázó
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Dávid Kornél (labdával), a legsikeresebb magyar kosárlabdázó

A Honvéd nevelésű kosaras az 1999 elején került a Chicago Bulls csapatához, ahol olyan csapattársai voltak, mint Toni Kukoc, vagy Ron Harper. Egy évvel később eltöltött kétszer 10 napot a Cleveland Cavaliersnél, majd egy fél éves Albacompos kitérő után 2000 augusztusától a Toronto Raptorsnál szerepelt.

A kanadai csapat 2001 februárjában elcserélte a Detroit Pistonshoz, amely pályafutása utolsó NBA-s csapata volt. Az eddigi egyetlen magyar NBA-s kosaras 109 meccset játszott a csúcsligában, 11-szer volt kezdő és átlagban 5 pontot dobott.

Az NBA után Franciaországban, majd Litvániában is lehúzott egy-egy idényt, aztán 2003-ban a spanyol TAU Ceramica csapatához igazolt. A TAU-val 2004-ben Dávid bejutott az Euroliga négyes döntőjébe, amelyet egy interjújában karrierje legnagyobb sikerének nevezett. Az elmúlt öt évben Spanyolországban kosarazott.

„Nem szeretném végérvényesen kijelenteni, ám úgy néz ki, az évad végén visszavonulok. Kikaptunk Badalonában, és sajnos ezzel jelentősen csökkentek az esélyeink a rájátszás kiharcolására. Mindez azt jelenti, hogy még közelebb kerültem a pályafutásom végéhez.”

„Könnyen lehet, három mérkőzés, a Girona, a Real Madrid és a Menorca elleni van hátra a karrieremből. Októberben 37 éves leszek, azt hiszem, ideje szögre akasztanom a mezt, ám mégsem jelentem ki, hogy vége. Nem arról van szó, hogy nyitva hagynám a kiskaput, egyszerűen nem szeretném száz százalékos biztonsággal állítani, hogy az évad végén visszavonulok. Ettől függetlenül alighanem így lesz...” – írta Dávid a Kosárinfón vezetett blogjában.

DÁVID KORNÉL ZSÁKOL A CHICAGO BULLSBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik