O’Neal nélkül, Stoudemire vezetésével nyert a Phoenix Suns

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 08:46
A Shaquille O’Neal nélkül felálló Phoenix Suns hozta a kötelezőt, Amare Stoudemire vezetésével legyőzte a Memphis Grizzliest. A Utah Jazz idegenben verte meg a nyugati listavezető New Orleans Hornets-t, így bebiztosította első helyét az Észak-nyugati divízióban. A Keleti főcsoportban tovább harcol az Indiana Pacers a rájátszásba kerülésért, a nyolcadik Atlanta Hawks ellen nyertek, így még van esélyük továbbjutni. A Nyugati főcsoportban a maradék két playoffot érő helyért három csapat küzd, mindegyik nyerni tudott a 151. játéknapon.
A Portland Brandon Roy vezetésével győzte le Kobe Bryantéket
Fotó: Reuters
A Portland Brandon Roy vezetésével győzte le Kobe Bryantéket
A Portland Brandon Roy vezetésével győzte le Kobe Bryantéket
Fotó: Reuters
A Portland Brandon Roy vezetésével győzte le Kobe Bryantéket
A Phoenix Suns Shaquille O’Neal nélkül győzte le a Memphis Grizzliest, a klasszis center Dallas Mavericks elleni mérkőzésen szenvedett csipősérülést, ezért hagyta ki a találkozót.

A Suns mégsem hiányolta a sztárjátékost, zsinórban nyolcadik alkalommal nyertek a Grizzlies ellen, a győztes csapat legjobbja Amare Stoudemire volt, 28 pontot és 11 lepattanót szerzett.

A phoenixiek ezzel a sikerrel a megközelítették a Nyugati főcsoport ötödik helyén álló Houston Rockets-t.

„Nagy kudarc lett volna, ha nem nyerünk. Profi módon kell játszanunk, győznünk kellett, habár ennek a meccsnek nem volt playoff hangulata” – mondta a 16 pontig és 8 lepattanóig jutó Steve Nash.

A Utah Jazz a Nyugati főcsoport listavezetője ellen tudott nyerni egy rendkívül pontszegény meccsen 77–66-ra, ebben az idényben egyik csapat sem dobott még ilyen kevés pontot.

A Jazz ezzel a győzelemmel bebiztosította magának az Észak-nyugati divízió első helyét.

A Keleti főcsoport rangadóján az Atlanta Hawks küzdött meg az Indiana Pacersszel az utolsó rájátszást érő hely megszerzéséért. A Pacers 112–98-ra nyert, így továbbra is van esélye a nyolcadik hely elérésére, melyet még mindig a Hawks birtokol.

A Nyugati főcsoportban még két playoffot érő hely kiadó, melyért a Dallas Mavericks, a Denver Nuggets és a Golden State Warriors harcol. A játéknapon mindhárom csapat pályára lépett, és mindegyik nyerni tudott, így a Mavericks őrzi előnyét a hetedik helyen.

A rájátszásra már esélytelen Portland Trail Blazers meglepetésre megverte hazai pályán a Los Angeles Lakerst, a Nyugati főcsoport harmadik helyén álló vendégek nem tartalékos csapattal álltak ki, hiszen még harcolnak a második helyért.

NBA, ALAPSZAKASZ

151. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers Los Angeles Lakers 112–103
Indiana Pacers Atlanta Hawks 112–98
Detroit Pistons New York Knicks 94–98
Memphis Grizzlies Phoenix Suns 113–127
Dallas Mavericks Seattle Supersonics 99–83
Golden State Warriors Sacramento Kings 140–132
Charlotte Bobcats Minnesota Timberwolves 121–119
Miami Heat Chicago Bulls 95–88
Milwaukee Bucks Boston Celtics 104–107
New Orleans Hornets Utah Jazz 66–77
Los Angeles Clippers Denver Nuggets 99–117
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik