All Star-győzelmekkel nyitottak a régi-új kosaras kapitányok

Vágólapra másolva!
2008.03.01. 22:00
A női és a férfi kosárlabda-válogatott válogatott is legyőzte a szurkolók által összeválogatott All Star ellenfelét az évi kosárlabda-gálán Pécsett A négynapos kosárünnep záróakkordjaként tartották a szombati pécsi kosárgálát, ahol hazai közönség előtt mutatkozhatott be a női válogatott élén a régi-új kapitány, Rátgéber László és a férfi válogatott irányítására újjáválasztott Sztojan Ivkovics – győzelmekkel…
Az All Star-kosárgála a helyi legendák, illetve a szövetség tisztviselőinek mérkőzésével kezdődött. A hazai kedvencek között olyan nagyságok pattogtatták a labdát, mint Sztojkovics Éva, Csák Magdolna, Balázs Hajnalka, Rabb Gyula vagy Fűzy Ákos. Az MKOSZ "legerősebb" embere Strebenz Tamás főtitkár volt.Ezután kerekszéles bemutató következett, akik olimpikon sportolókkal vették fel a versenyt. Utóbbiakat olyan kiválóságok képviselték, mint a kézilabdázó Ferling Bernadett, a vízilabdázó Szívós Márton vagy a vívó világbajnok Kulcsár Krisztián.
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz
Pécsett a remek hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz

A program a legjobb női kosárlabdázók mérkőzésével folytatódott. A régi-új szövetségi kapitány, Rátgéber László által irányított magyar válogatott a szurkolók szavazatai alapján összeállt All Star csapattal mérte össze az erejét.

A mérkőzés előtt Berényi János, a szövetség vezetője köszöntötte az egykori pécsi kedvencet, Károlyi Andreát, aki nem kisebb jubileumát, mint 150. válogatott mérkőzését ünnepelte a találkozón.

A magyar válogatott kezdett jobban. A zeneszó kíséretében lejátszott találkozón az első negyedet 20-18-ra nyerték a Rátgéber-lányok. Iványi Dalma megmutatta, hogy nem csak az éles meccseken, a gálaelőadáson is tud parádézni: a palánkot is bevonva a játékba adott gólpasszt csapattársának, Fegyverneky Zsófiának.

A második negyed a Székely Norbert vezette All Star-csapatnak sikerült jobban, és a nagyszünetben vezettek is 44-40-re. Egyébként a pihenő alatt sem unatkoztak a nézők, a tripladobóversenyt a pécsi közönség legnagyobb örömére Fegyverneky Zsófia nyerte.

Hogy a baranyai közönség öröme még nagyobb legyen, a válogatott is feljött az All Star-okra, és az Iványi-Fegyverneky-Vajda-Honti kvartett vezetésével 16 ponttal meg is nyerte a találkozót (98-82). A mérkőzés legjobbjaként Honti Katát díjazták kupával a szervezők.

Rátgéber László tehát győzelemmel mutatkozott be régi-új válogatottja élén, a pécsi ünnep remélhetőleg egy régi-új időszak kezdetét is jelenti a magyar női kosárlabdában.

Azt est csúcspontjaként következett a magyar férfi válogatott összecsapása az All Star-gárda ellen.

A mérkőzésen nem lépett parkettre Gulyás Róbert, aki bokasérülése miatt végül nem vállatla a játékot.

Az izgalmak ezen a találkozón elmaradtak, hiszen Sztojan Ivkovics "fiai" simán, 110-92-re verték a Srecko Sekulovics irányította sztárokat.

Ivkovics csapata már a szünetben vezetett 55-45-re, a válogatott a gála-jelleg ellenére nagyon komolyan vette a találkozót, az első félidőben volt olyan, hogy az All Star-csapat 5 percig nem dobott pontot. A "vendégek" elsősorban English zsákolásaival és Sitku tripláival tartotta a lépést.

A szünetben ismételten ünnepség és verseny következett. Rátgéber László aláírta az Eb-ig szóló szerződését, míg a zsákolóversenyt Michael Sanders, a Dombóvár légiósa nyerte.

A harmadik negyedet követő szünetre is tartogattak még eseményt a szervezők, ekkor rendezték meg ugyanis a férfiak tripladobó-versenyét, amit meglepetésre az amatőr Jakab Máté nyert meg profi riválisai előtt.

A gálamérkőzés különösebb izgalmakat már nem tartogatott, a nézők azonban megünnepelhették a 100. magyar kosarat, és a több mint 200 pontot dobó két csapat legjobbjait. A mérkőzés legjobb játékosának a 17 pontos, fehérvári Bencze Zoltánt választották.

KOSÁRLABDA, ALL STAR-GÁLA, PÉCS

EREDMÉNYEK
Magyar női válogatott - All Star-válogatott 98-82 (20-18, 20-26, 26-18, 32-20)
Pontszerzők: Honti 15, Iványi 13, Vajda 13, Fegyverneky 10, Németh 9, Somogyi 9, Károlyi 8, Horti 8, Semsei 5, Krivacevic 4, Fürész 2, Horváth 2, illetve Varga 14, Gorbunova 12, Branzova 12, Podrug 12, Coelho 9, Tomova 7, Richter 5, Czank 4, Szlimák 3, Borovickova 2, Kovács 2, Fűrész.
Magyar férfi válogatott - All Star-válogatott 110-92 (32-22, 23-23, 24-20, 31-27)
Pontszerzők: Fodor 18, Bencze 17, Simon B. 14, Horváth Z. 14, Váradi 11, Simon L. 8, Kámán 8, Ferencz 6, Grebenár 6, Kiss 5, Dénes 3, illetve Sitku 17, Mills 16, Kelley 16, Freeman 9, Horváth Á. 8, Kazlauskas 7, English 6, Williams 4, Aljakszejeu 4, Mészáros 3, Wiley 2, Aleksic.

ALL STAR-GYŐZTESEK

Nők. Tripladobóverseny: Fegyverneky Zsófia (Pécs) 11 találat
Férfiak. Tripladobóverseny: Jakab Máté (amatőr) 12 találat
Zsákolóvereseny: Michael Sanders (Dombóvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik