A Phoenix a napos oldalon: az utolsó negyedben intézték el a Dallast

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 07:48
A Phoenix Suns az utolsó negyedben döntötte el a három negyeden át heroikus közdelmet hozó nyugati rangadót a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság csütörtöki játéknapján. Steve Nash 24 ponttal és 13 gólpasszal vétette észre magát. A Miami Heat Dwyane Wade remeklése ellenére Chicagóban is alulmaradt.
Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult
Reuters
Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult
Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult
Reuters
Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult

Három negyeden át nagyszerűen tartotta magát a Dallas Mavericks a Phoenix Suns otthonában az NBA magyar idő szerint péntek hajnalban játszott nyugati rangadóján. A zárónegyedben azonban a Suns 11-2-es rohammal bedarálta a tavalyi alapszakaszelsőt.

Steve Nash ma is aranykezűnek bizonyult: 13 asszisztot osztott ki 24 pontja mellett. Ráadásul Amare Stoudemire, Leandro Barbosa, illetve Boris Diaw is nagyot alakított, így Shawn Marion és Marcus Banks hiányát meg sem érezték az arizonaiak.

A túloldalon viszont Dirk Nowitzki 36 pontja és Jason Terry fantasztikus játéka nem volt elég, hiszen társaik nem tudtak felnőni a feladathoz.

Persze azokról a társakról van szó, akik között nem lehet ott az egyaránt sérüléssel bajlódó Josh Howard, Jerry Stackhouse és Devin Harris.

A hazaiaknál ezúttal Shaquille O'Neal sem szerepelhetett csípőbántalmai miatt, de várhatóan jövő szerdán már ott lehet a pályán korábbi csapata, a Los Angeles Lakers ellen.

Dwyane Wade nem állt messze a tripla duplától a Chcago otthonában (30 pont, 7 assziszt, 7 lepattanó), mégis vereséget szenvedett a Heat, pedig a szebb napokat megélt Bulls volt az ellenfél.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG

ALAPSZAKASZ, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP
Phoenix Suns Dallas Mavericks 109-97
Chicago Bulls Miami Heat 99-92
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik