Kétszeri hosszabbítás után kapott ki a Phoenix a New Orleanstől

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 08:18
A végső sikerre is esélyes Phoenix Suns együttese kétszeri hosszabbítás után, 132-130 arányban kapott ki a New Orleans Hornets csapatától az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szerdai játéknapján. Peja Stojakovic a dudaszó pillanatában döntötte el a mérkőzést. A Utah Jazz is hosszabbításban nyert Denverben. Az egyre inkább magára találó Atlanta Hawks egymás után harmadszor ünnepelhetett, most az LA Lakers volt az áldozat.
Peja Stojakovic keze nem remegett meg az utolsó pillanatban - itt a társak köszöntik
Getty Images
Peja Stojakovic keze nem remegett meg az utolsó pillanatban - itt a társak köszöntik
Peja Stojakovic keze nem remegett meg az utolsó pillanatban - itt a társak köszöntik
Getty Images
Peja Stojakovic keze nem remegett meg az utolsó pillanatban - itt a társak köszöntik

MEGKÖTTETETT "SHAQ" PHOENIXI SZERZŐDÉSE

Az orvosi vizsgálatokon sikeresen túlesett, így az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Phoenix Suns szerződtette Shaquille O,Nealt a Miami Heattől. A négyszeres bajnok, 35 éves óriásért Shawn Mariont és Marcus Bankset adta a Suns a floridaiaknak. "Nagyon örülünk, hogy csatlakozik a csapathoz. hisszük, hogy vele végre sikeresek lehetünk a rájátszásban is" - nyilatkozta Steve Kerr, a Phoenix igazgatója.
Óriási krimi során szenvedett vereséget szerda este Shaquille O'Neal új csapata, a Phoenix Suns, méghozzá egyik legnagyobb nyugati riválisa, a New Orleans Hornets ellenében.

Az igazi kosárünnepet hozó meccsen csak a második hosszabbítás végén, a dudaszó pillanatában dobott zseniális Stojakovic-dupla döntött a louisianaiak javára.

Ezzel 3-0, a Fullánkosok mérlege a Phoenix-szel szemben, ebben az idényben ráadásul másodszor diadalmaskodtak idegenben.

Chris Paul 42 pontjával a legeredményesebb játékos volt a pályán, a villámkezű kosaras azonban a rendes játékidő után már nem sziporkázott. Jannero Pargo viszont 22 pontjának több, mint felét ebben a szakaszban szerezte. Stojakovic 26 pontig, David West 21-ig jutott a Hornetsnél.

A túloldalon Amare Stoudemire 26 pontja mellett 20 (!) lepattanóval színesítette a statisztikát, Steve Nash is elemében volt 32 egységével és 12 asszisztjával, de érdemeit jeletnősen csorbítja, hogy a Suns 10 labdaeladásában is ludas volt.

Boris Diaw és Leandro Barbosa is 22 pontot szórt, mindhiába, a végén mégis bánkódhattak az arizonaiak.

A Los Angeles Lakerst ezúttal Lamar Odomnak és Derek Fishernek kellett a vállán vinnie az Atlanta otthonában. Ez azonban nem bizonyultak elégnek a nagyszerű Joe Johnsonnal felálló Hawks ellen.

Kobe Bryant ujjsérülése miatt csak 11 pontot vállalt, Gasol sem fogott ki jó napot, így végül három ponttal alulmaradtak a harmadik negyed után még nyolc ponttal vezető kaliforniaiak.

Dirk Nowitzki karrierje első tripla dupláját jegyezhette az NBA-ben: 29 pontja és 10 lepattanója mellett ezúttal a gólpasszok terén is jeleskedett: 12-őt "szedett össze". Nem is csoda, hogy a Mavericks aránylag könnyedén lépte le otthon a Milwaukee Buckst.

Dwight Howard az Orlando, Tim Duncan a San Antonio nyerő embere volt a Nets illetve a Wizards ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, SZERDAI JÁTÉKNAP
Washington Wizards San Antonio Spurs 77-85
Atlanta Hawks Los Angeles Lakers 98-95
Orlando Magic New Jersey Nets 100-84
Boston Celtics Los Angeles Clippers 111-100
New York Knicks Indiana Pacers 100-103
Detroit Pistons Miami Heat 100-95
Dallas Mavericks Milwaukee Bucks 107-96
Denver Nuggets Utah Jazz 115-118 - hosszabbítás után
Phoenix Suns New Orleans Hornets 130-132 - kétszeri hosszabbítás után
Sacramento Kings Seattle Supersonics 92-105
Portland Trailblazers Chicago Bulls 100-97
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik