Borzasztó dobószázalékot produkált a Dallas a Detroit otthonában

Vágólapra másolva!
2008.02.04. 07:29
Két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 93. játéknapján. A Los Angeles Lakers idegenben verte a Washington Wizardsot, míg a Detroit Pistons hazai pályán a Dallas Maverickset.
Dirk Nowitzki (balra) nem játszott jól, csapata is kikapott
Reuters
Dirk Nowitzki (balra) nem játszott jól, csapata is kikapott
Dirk Nowitzki (balra) nem játszott jól, csapata is kikapott
Reuters
Dirk Nowitzki (balra) nem játszott jól, csapata is kikapott

Egy hónappal ezelőtt a Detroit Dallasban győzni tudott, így a texasiakat fűtötte a visszavágás, ám tisztában voltak azzal: nem könnyű a Pistons otthonában nyerni.

Nekik sem sikerült, és ez elsősorban borzalmas dobószázalékuknak volt köszönhető.

A Mavericks végül 67 ponttal zárta a mérkőzést, ráadásul mindössze 30 százalékos pontossággal céloztak Dirk Nowitzkiék. A német klasszis sem lehetett büszke a teljesítményére, hiszen 15 pontjával ugyan ő lett a csapata legeredményesebb játékosa, de 18 próbálkozásából mindössze három (!) volt sikeres.

A Dallas együttese az idei szezonban a Toronto elleni mérkőzésen 76 pontot dobott, míg novemberben a Portland ellen 35 százalékkal célzott, most sikerült mindkét mutatóban új negatív rekordot döntenie, és erre még az sem mentség, hogy hiányzott Devin Harris és Jerry Stackhouse a csapatból.

A hazai Detroitban Rasheed Wallace volt a legeredményesebb, 21 ponttal és kilenc lepattanóval zárt.

Bár Pau Gasol hátsérülése miatt még nem játszott, új csapata, a Los Angeles Lakers idegenben verte a Washington Wizardsot. A Memphistől érkező spanyol kiválóság így a lelátóról nézte, hogy Kobe Bryant az első negyedben 19 pontot dob, és végül 30 ponttal zár, és Vladimir Radmanovics is eljut tizenötig.

A hazai Washingtonnál Antawn Jamison 21 ponttal és tizenegy lepattanóval zárt, míg a három meccs kihagyás után visszatérő Caron Butler tizenöt pontig jutott.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 93. JÁTÉKNAP
Washington Wizards Los Angeles Lakers 91-103
Detroit Pistons Dallas Mavericks 90-67
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik