LeBron James a hátán vitte Cleveland Cavs csapatát Portlandben

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 09:04
Egy gólszegény első negyed után a Minnesota Timberwolves magabiztosan győzte le a Chicago Bulls együttesét, megy összesen 67 pontot tudott szervezni. Ez a 89. játéknap negatív rekordja, bár csoporttársa, a Milwaukee Bucks sem sokkal, mindössze két ponttal szerzett többet. A nap meccsét Portlandben játszották, ahol végül a 37 pontos LeBron James vezetésével a Cleveland Cavaliers győzedelmeskedett. A legégetőbb kérdés viszont Jason Kidd jövőjére vonatkozik, ugyanis mindenki kiváncsi rá, az irányító vajon hol folytatja pályafutását: New Jerseyben, Dallasban vagy Portlandben?
LeBron James (a levegőben) negállíthatatlan volt, szinte egymaga nyerte meg a Portland TrailBlazers elleni meccset
Getty Images
LeBron James (a levegőben) negállíthatatlan volt, szinte egymaga nyerte meg a Portland TrailBlazers elleni meccset
LeBron James (a levegőben) negállíthatatlan volt, szinte egymaga nyerte meg a Portland TrailBlazers elleni meccset
Getty Images
LeBron James (a levegőben) negállíthatatlan volt, szinte egymaga nyerte meg a Portland TrailBlazers elleni meccset

A hét kétségtelenül legnagyobb meglepetését, egyben szenzációját Jason Kiddnek, a New Jersey Nets irányítójának esetleges eligazolása szolgáltatta a tengerentúlon. A szóban forgó két érdeklődő a Dallas Mavericks és a Portland TrailBlazers, a csapatok a hírek szerint pedig több játékost is küldenének a veterán tripla-dupla specialista helyére.

Korábban a Cleveland Cavaliers neve is felmerült egy nyilatkozat erejéig Kidd neve kapcsán, amire még LeBron James is úgy nyilatkozott, szívesen látná a Nets játékosát Clevelandben. Egyelőre azonban úgy tűnik, a Dallas a legesélyesebb csapat a játékos megszerzésére.

Apropó, James. A Lovagok extraklasszis alacsonybedobója szinte a szó legszorosabb értelmében vitte a hátán csapatát a TrailBlazers ellen, és vezette győzelemre a Rose Gardenben. Mivel senki sem tudott felzárkózni melléje (még a center Zidrunas Ilkgauskas is csak hét pontig jutott) a vendégek sztárja 17 pontot dobott az utolsó negyedben, és ugyancsak ő állította be a végeredményt 0,3 másodperccel a lefújás előtt. Összesen 37 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

Nem volt igazán gólgazdag mérkőzés a Minnesota Timberwolves-Chicago Bulls mérkőzés, különösen annak fényében nem, hogy a vendégek mindössze 67 pontot tudtak összekaparni a négy negyed alatt. Nem ment a játék a Bikáknak, a hazaiaknál viszont Al Jefferson (26 pont, 20 lepattanó) és Ryan Gomes (25 pont 10 lepattanó) is villogott.

Carmelo Anthony ezúttal sem játszott a Denver csapatában, mely a Memphis otthonában vendégszerepelt - és vonult le győztesen a parkettről. A bedobó távollétében ezúttal is Allen Iverson volt a vendégek húzóembere, remekül összefogta a csapatot, végül 32 pontja mellé 12 gólpasszt osztott ki. Rajta kívül Marcus Camby, a csapat centere tette a legtöbbet a győzelemért: 13 pontja mellett 19 lepattanó állt a meccs jegyzőkönyvében.

Újra kikapott a Miami Heat, ami mutatja, hogy az Indiana Pacers elleni kétpontos hazai győzelem ellenére nem sikerült kilábalni a válságból (azt hiszem most már nyugodtan nevezhetjük annak). Nála rosszabb mutatóval csak egy csapat rendelkezik a ligában.

A Golden State Warriors ezúttal is a látványos, sokgólos kosárlabdára helyezte a hangsúlyt, és idegenben győzte le az egyébként ragyogó formában játszó New Orleans Hornets gárdáját, mely vereségével a második helyre csúszott vissza a Phoenix Suns mögé a liga Nyugati Főcsoportjában.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALASPSZAKASZ, 89. JÁTÉKNAP
Orlando Magic Miami Heat 107-91
Toronto Raptors Washington Wizards 122-83
Philadelphia 76ers Milwaukee Bucks 112-69
Minnesota Timberwolves Chicago Bulls 83-67
New Orleans Hornets Golden State Warriors 103-116
Memphis Grizzlies Denver Nuggets 102-106
Utah Jazz New York Knicks 100-89
Portland TrailBlazers Cleveland Cavaliers 83-84
Sacramento Kings Charlotte Bobcats 105-91
Los Angeles Clippers Atlanta Hawks 95-88
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik