LeBron James és Kobe Bryant csatáját a 41 pontos clevelandi nyerte

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 08:40
Tíz mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 84. játéknapján. Mély kútban van a Seattle, amely sorozatban 14. vereségét szenvedte el, a 2008-as évben még nem tudott nyerni. A New Jersey Nets sem lehet büszke a teljesítményére, hiszen a Minnesota otthonában elszenvedett vereség már sorozatban a kilencedik volt.
LeBron James (balra) és Kobe Bryant (jobbra) csatájából a clevelandi klasszis és csapata jött ki győztesen
REuters
LeBron James (balra) és Kobe Bryant (jobbra) csatájából a clevelandi klasszis és csapata jött ki győztesen
LeBron James (balra) és Kobe Bryant (jobbra) csatájából a clevelandi klasszis és csapata jött ki győztesen
REuters
LeBron James (balra) és Kobe Bryant (jobbra) csatájából a clevelandi klasszis és csapata jött ki győztesen

LeBron James és Kobe Bryant nagy csatájaként harangozták be a Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers mérkőzést, hiszen a liga két legponterősebb játékosa nézett egymással farkasszemet.

A mérkőzésen volt némi fennakadás az első negyedben, mivel a csarnok tetején egy repedés keletkezett, utána azonban nem volt akadálya a találkozó megrendezésének.

Az összecsapásból végül a Cavs jött ki győztesen, három ponttal nyert Kaliforniában, ezzel a Lakers sorozatban harmadik vereségét szenvedte el. Bryantéknek egyébként nem megy a Cleveland ellen, hiszen Jamesék zsinórban ötödször győzték le őket.

A két klasszis külön párharcából végül a clevelandi jött ki győztesen, ő 41 ponttal zárt, ebből tizennégyet a záró negyedben. Kobe Bryant 33 pontot szerzett, emellett 12 lepattanót is begyűjtött.

Az utolsó negyedben egyértelműen James játszott jobban, az utolsó percekben kétszer betörésből, ugyancsak kétszer tempóból (a másodikat Bryant mellől dobta), valamint büntetőből is is eredményes volt.

A Cavaliers 20 mp-cel a vége előtt James hajszálpontos középtávoli dobásával három ponttal meglépett, így a Lakersnek triplára volt szüksége. Természetesen Derek Fisherre játszották ki a figurát a kaliforniaiak, az ő labdája azonban lejött a gyűrűről, de a francia Ronny Turiaf leszedte a pattanót, és kétpontost szerzett a palánk alól.

A bedobásnál Daniel Gibson elesett, megszerezte a labdát a Lakers, de Bryant kihagyta a helyzetet, majd a Cavs nagy nehezen megszerezte a labdát.

Időkérés után Jameset rögtön faultolta Bryant, de a csatár mindkét büntetőjét bedobta. Ismét hárompontos kellett az LA-nek, de elrontották a helyzetet. Bryant Luke Waltonhoz passzolt, akinek dobnia kellett volna, ő azonban visszapasszolt Kobe-hoz, az idő viszont lejárt. A vendég Cleveland 98-95-re győzött; ebben az idényben már 17. alkalommal nyert úgy, hogy a negyedik negyedben megfordította meccset.

Kevin Martin 26 pontot szerzett a New York Knicksben, az utolsót a dudaszó pillanatában, ezzel nyert csapata Seattle-ben. A SuperSonicsnak ez volt sorozatban a 14. veresége, a 2008-as évben még képtelen volt nyerni az együttes.

Dirk Nowitzki 32 ponttal zárta a Dallas-Denver meccset, ebből 16-ot az utolsó játékrészben szerzett. Allan Iverson 23 ponttal zárt, de a Nuggets nem tudta elviselni Carmelo Anthony hiányát.

Nem megy a New Jerseynek, amely zsinórban kilencedik vereségét szenvedte el. Richard Jefferson 35, Vince Carter pedig 25 ponttal zárt, de így sem tudtak nyerni a Minnesota otthonában. A Timberwolvesnál Al Jefferson karriercsúcsot jelentő 40 pontot szorgoskodott össze.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 86. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls Phoenix Suns 77-88
Orlando Magic Boston Celtics 96-93
Los Angeles Lakers Cleveland Cavaliers 95-98
Milwaukee Bucks Washington Wizards 105-102 - h. u.
Portland Trail Blazers Atlanta Hawks 94-93
Dallas Mavericks Denver Nuggets 90-85
Minnesota Timberwolves New Jersey Nets 98-95
Houston Rockets Utah Jazz 89-97
Golden State Warriors New York Knicks 106-104
Seattle SuperSonics Sacramento Kings 101-103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik