Linas Kleiza negyvenegy pontja kellett a Denvernek a Utah ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 08:06
Ezúttal nem Carmelo Anthony, vagy Allen Iverson vezette győzelemre a Denver Nuggets együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 76. játéknapján, hanem a negyvenegy pontig jutó Linas Kleiza. A Los Angeles Lakers hazai pályán kapott ki a Phoenix Sunstól, míg a San Antonio Spurs otthon szenvedett vereséget a Cleveland Cavaliers ellen.
Linas Kleiza negyvenegy pontot szerzett a Utah ellen
Getty Images
Linas Kleiza negyvenegy pontot szerzett a Utah ellen
Linas Kleiza negyvenegy pontot szerzett a Utah ellen
Getty Images
Linas Kleiza negyvenegy pontot szerzett a Utah ellen

Linas Kleiza magyar idő szerint péntek hajnalban túlnőtt Allen Iverson és Carmelo Anthony, és elsősorban az ő remek teljesítményének köszönhetően nyert a Denver a Utah ellen.

A huszonhárom éves csatár negyvenegy pontot dobott a Jazz ellen, ráadásul kilenc lepattanót és két gólpasszt is jegyzett, azonban nem csak ő volt az a csapatból, aki karriercsúcsot állított fel. Marcus Camby ugyanis nagyszerűen védekezett, és nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. A harminchárom éves center huszonnégy lepattanója mellett tizenegy blokkolást is bemutatott, és ezzel mindkét kategóriában egyéni legjobbját nyújtotta.

A denveriek közül a két ügyeletes sztár sem maradt adós a jó teljesítménnyel, hiszen Anthony huszonhárom pontot termelt, míg Iverson huszonnyolcat, ráadásul az ex-philadelphiai klasszis kilenc asszisztot is adott.

A bajnok San Antonio Spurs hazai pályán szenvedett vereséget a Cleveland ellen, amelyben ezúttal is LeBron James volt a legjobb. A fiatal klasszis nem csupán huszonhét pontjával, kilenc lepattanójával és hét gólpasszával érdemelte ki a mezőny legjobbja címet, hanem azzal is, hogy 88-88-as állásnál harminchárom másodperccel a vége előtt az ő duplája kellett ahhoz, hogy a Cavaliers idegenben legyőzze a Spurst.

A Lakers otthonában nyert a Phoenix Suns együttese, amelyben Shawn Marion dupla-duplát ért el tizenhat lepattanójának és húsz pontjának köszönhetően, azonban emellett mindenképpen említést érdemel Steve Nash húsz asszisztja is.

A hazaiaknál Kobe Bryant harminc pontot ért el, és hiába hajrázott jól a Lakers – az utolsó felvonást tíz ponttal megnyerte – ez is kevés volt a győzelemhez.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

76. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs Cleveland Cavaliers 88-90
Los Angeles Lakers Phoenix Suns 98-106
Denver Nuggets Utah Jazz 120-109
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik