LeBron James 33 pontot dobott, a Cavaliers legyőzte a Lakerst

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 08:28
Három mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 50. játéknapján. A Cleveland legyőzte a Los Angeles Lakerst, a másik két meccsen hosszabbítás döntött a New Jersey, illetve a Denver javára.
Kobe Bryant (balra) és LeBron James küzdelme a labdáért
Reuters
Kobe Bryant (balra) és LeBron James küzdelme a labdáért
Kobe Bryant (balra) és LeBron James küzdelme a labdáért
Reuters
Kobe Bryant (balra) és LeBron James küzdelme a labdáért

Clevelandben vendégeskedett a Los Angeles Lakers, egymással csapott össze a bajnokság két szupersztárja, LeBron James és Kobe Bryant.

A mérkőzés végül Jamesnek sikerült jobban, hiszen egyrészt csapata nyert négy ponttal és ehhez a 33 pontjával ő is nagyban hozzájárult. A bajnokság legeredményesebb játékosa emellett leszedett még tíz lepattanót, valamint öt gólpassz is található a neve mellett.

Bryant 21 pontot szorgoskodott össze, de a végén két dobást is hibázott. A Cavs védekezése nagyon jó volt a hajrában, a Lakers pedig pocsékul dobott, mezőnyből nem sikerült kosarat szerezniük az utolsó négy percben. Pedig nyolcszor is próbálkoztak…

A New Jersey Nets Miamiban diadalmaskodott. A vendégek hétpontos hátrányban is voltak a rendes játékidő utolsó negyedének közepén, de kicsikarták a hosszabbítást.

Vince Carter és Richard Jefferson is remekül játszott, előbbi 31, utóbbi 29 ponttal zárta a meccset. A Miami egykori játékosa, Malik Allen éppen egykori munkaadója ellen érte el szezoncsúcsnak számító 18 pontját.

A másik oldalon Dwyane Wade szorgalmasan termelte a kosarakat, negyvenegyig meg sem állt, de csapata nem tudta kiharcolni a győzelmet.

Nagy csatát hozott a Denver-Houston mérkőzés is, ahol a vendégek nélkülözték sérült klasszisukat, Tracy McGradyt. A mérkőzés kétszeri hosszabbítás után dőlt el, de a győztes kosarat nem a 37 pontig jutó Carmelo Anthony, vagy a harminchattal záró Allan Iverson szerezte, hanem Anthony Carter. A 32 éves denveri játékos 0,8 másodperccel a vége előtt döntötte el a meccset.

A Houstonnak továbbra sem megy, sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, sőt, az utolsó hat mérkőzéséből ötször hagyta el vesztesen a pályát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 50. JÁTÉKNAP
Miami Heat New Jersey Nets 103-107 – h. u.
Cleveland Cavaliers Los Angeles Lakers 94-90
Denver Nuggets Houston Rockets 112-111 – kétszeri h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik