A Dallas a kiváló első negyednek köszönhetően legyőzte a bajnokot

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 07:56
A Dallas hazai pályán győzte le a bajnok San Antonio Spurs együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 17. játéknapján. A Mavericks az első negyed után már tizenöt ponttal vezetett, és a hajrát is jobban bírta. A Phoenix Suns otthon gyűrte le a Chicago Bullst.
Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast
Reuters
Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast
Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast
Reuters
Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast

Igazi csapatként győzte le a Dallas együttese a San Antoniót magyar idő szerint pénteken hajnalban. Ezt talán a legjobban az szemlélteti, hogy a Mavericks legnagyobb sztárja, Dirk Nowitzki a második félidőben csupán három pontot dobott, és összességében is „csak” tizenhetet szerzett.

A német sztáron kívül Josh Howard huszonhárom, Devin Harris valamint Jason Terry tizennyolc-tizennyolc, és Jerry Stackhouse tíz ponttal járult hozzá a Mavs sikeréhez.

„Borzasztóan gyenge első negyedet produkáltunk – reagált Tony Parker, a Spurs egyik legnagyobb sztárja arra, hogy a bajnok ebben a felvonásban tizenöt pontos hátrányt szedett össze. – Hatalmas gödörbe kerültünk, és nem tudtunk megújulni. Túl sok dobóhelyzetet kínáltunk fel nekik.”

Egyébként Parker is szörnyen játszott a meccsen, ugyanis tőle szokatlan módon ezúttal nem nagyon érezte a gyűrűt, tizenegy mezőnykísérletéből mindössze egy talált be. A San Antonio legjobbja Manu Ginobili volt, aki huszonöt pontja mellé kilenc lepattanót szedett le és hét gólpasszt is adott.

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a Phoenix együttese, miután a 17., játéknapon tíz ponttal legyőzte a Chicago Bullst.

A Suns legjobbja Leandro Barbosa volt, aki huszonöt pontig jutott, de ami még ennél is figyelemre méltóbb, hogy hét triplakísérletéből ötöt értékesített.

Shawn Marion az utolsó negyedben tizenegy pontot szerzett – összességében huszonegyig jutott -, ami azért is volt meghatározó, mert az utolsó felvonás előtt az állás egyenlő volt.

Steve Nash ezúttal nem jeleskedett a pontszerzésben, de ezúttal is igazolta klasszisát, hiszen tizenöt gólpasszt azért kiosztott a tíz pontja és a négy labdalopása mellett.

A Bullsnak egyébként ez volt a hatodik veresége a szezonban, és illene összekapnia magát, ha be szeretne kerülni a rájátszásba, hiszen eddig csupán egyszer hagyták el győztesen a parkettet.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

17. JÁTÉKNAP
Dallas Mavericks San Antonio Spurs 105-92
Phoenix Suns Chicago Bulls 112-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik