A Utah nyerte a rájátszás első fordulójának legizgalmasabb párharcát

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 09:29
Carlos Boozer harmincöt pontot dobott a Houston Rockets otthonában a rájátszás első fordulójának hetedik, egyben zárómérkőzésén. Az összecsapás végig szoros volt, és végül a hazaiak maradtak alul, így 4-3-es összesítéssel a Utah Jazz jutott a playoff második fordulójába. Keleten a nagyszerűen védekező Detroit Pistons hazai pályán magabiztosan győzte le a Chicago Bullst a párharc első találkozóján. Luol Dengék nem találták a hazaiak ellenszerét.
Andrej Kirilenko (középen labdával) emelkedett a legmagasabbra, a Utah Jazz pedig megnyerte a párharcot
Andrej Kirilenko (középen labdával) emelkedett a legmagasabbra, a Utah Jazz pedig megnyerte a párharcot
Andrej Kirilenko (középen labdával) emelkedett a legmagasabbra, a Utah Jazz pedig megnyerte a párharcot
Andrej Kirilenko (középen labdával) emelkedett a legmagasabbra, a Utah Jazz pedig megnyerte a párharcot

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Nyugaton a Utah Jazz és a Houston Rockets már hatodszor találkozott egymással a rájátszások történetében, a mostani playoffban pedig hetedszer. A hazaiak bánatára, a vendégek negyedik alkalommal kerültek ki győztesen a párharcból.

Elsősorban a nagyszerűen játszó Carlos Boozer volt a győzelem záloga, hiszen harmincöt pontja és tizennégy lepattanója sokat számított a végelszámolásnál.

A csapat másik támasza Deron Williams volt húsz pontjával és tizennégy gólpasszával, de a török Mehmet Okur is kitett magáért: tizenhat pontot és tizenegy lepattanót gyűjtött be.

Rosszul a vendéglátók sem teljesítettek, hiszen Tracy McGrady és Jao Ming egyaránt huszonkilenc pontot szerzett, előbbi ezt tizenhárom gólpasszal is megfejelte.

A hárompontos vonalon túlról Shane Battier villogott, hiszen hét kísérletéből négy sikeres volt, végül tizenhat ponttal zárt.

Az utolsó játékrészben a hazaiak még megpróbálták megfordítani a meccset, de végül – különösen gyenge lepattanószerzésüknek köszönhetően – alulmaradtak.

Így 4-3-as összesítéssel a Utah Jazz jutott nyugaton a rájátszás második körébe, ahol a korábban favoritként emlegetett Dallas Maverickset búcsúztató Golden State Warriors vár rájuk.

Keleten két, mostanában csúcsformában játszó gárda találkozott, hiszen a rájátszás első fordulójában a Detroit Pistons az Orlando Magicet, a Chicago Bulls pedig a tavalyi bajnok Miami Heatet ütötte ki egyaránt 4-0-ra.

Nem utolsósorban ez az összecsapás igazi csemegének számít, hiszen a két csapat rivalizálása hosszú évtizedekre nyúlik vissza.

Ehhez képest a hazai Detroit remekül védekezve viszonylag könnyen végzett a tegnap este formán kívül játszó vendégekkel.

Richard Hamilton és Chauncey Billups húsz-húsz pontot dobtak, utóbbi ebből három hárompontost is elhelyezett a vendéggyűrűben.

Lepattanók területén a Bulls igencsak lemaradt, ez pedig elsősorban Antonio McDyess (10), Tayshaun Prince (8) és Chris Webber (7) érdeme.

A „bikák” mindössze 32,9 százalékos „pontossággal” tüzeltek mezőnyből, nem csoda, hogy legjobbjuk a tizennyolc pontot szerző Luol Deng volt.

A hátvédként játszó Deng még nyolc lepattanót összekapkodott, de rajta kívül egy csapattársa sem tudta felvenni a meccs és a Pistons ritmusát.

A párharc Detroitban folytatódik, a csapatok csak a harmadik mérkőzésen költöznek át Chicagóba.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT
DETROIT PISTONS – CHICAGO BULLS 95-69 (29-23, 25-18, 16-16,25-12)
DETROIT PISTONS: Prince 13/3, R. WALLACE 13/9, Webber 5, HAMILTON 20/3, BILLUPS 20/9 Cserék: MCDYESS 6, Hunter 0, Delfino 6, Maxiell 12, Murray 0. Davis 0
CHICAGO BULLS: DENG 18, Brown 3, B. Wallace 9, Gordon 7/3, HINRICH 15/9 Cserék: Duhon 5/3, Nocioni 2, Thomas 5, Sefolosha 5, Allen 0
Az állás:a Utah Jazz 4-3-as összesítéssel továbbjutott
NYUGATI FŐCSOPORT
HOUSTON ROCKETS – UTAH JAZZ 99-103 (22-29, 21-24, 24-22, 32-28)
HOUSTON ROCKETS: BATTIER 16/12, Hayes 4, JAO MING 29, MCGRADY 29, Alston 11/6 Cserék: Head 5/3, Howard 2, Mutombo 3
UTAH JAZZ: Kirilenko 8/3, BOOZER 35, OKUR 16/6, Fisher 7, WILLIAMS 20/3 Cserék: Harping 8, Giricek 7/3, Collins 0, Millsap 2
Az állás: 1-0 a Detroit Pistons javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik