Két nap alatt kétszer kapott ki a Cleveland, ezúttal a Dallastól

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 09:33
Idegenben nyert a bajnok Miami Heat és a ligaelső Dallas Mavericks együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 135. játéknapján. Gilbert Arenas negyvenkét pontjával vezette győzelemre a Washingtont.
Dirk Nowitzki (balra) nyerte a Lebron James elleni párharcot
Reuters
Dirk Nowitzki (balra) nyerte a Lebron James elleni párharcot
Dirk Nowitzki (balra) nyerte a Lebron James elleni párharcot
Reuters
Dirk Nowitzki (balra) nyerte a Lebron James elleni párharcot

A Cleveland a ezúttal a Maverickstől szenvedett vereséget, így a Cavaliersnek két napon belül ez volt a második elvesztett mérkőzése.

A texasiak legjobbja ezúttal is Dirk Nowitzki volt, aki huszonhárom pontot szerzett, emellé kiosztott hat gólpasszt és leszedett kilenc lepattanót is. Azonban egyedül kevés lett volna a német klasszis teljesítménye, de Jason Terry is remek formában játszott: ő huszonegy pontig jutott.

„Ezért nagyszerű csapat a miénk – nyilatkozta a mérkőzés után Nowitzki -, mert a csapat többi tagja is képes jó játékra, ha szükség van rá.”

„A védekezésünkkel nyertük meg a mérkőzést – folytatta a német csillag -, LeBron James kiváló játékos, és mindig hozza a pontjait, de ma néhány rossz dobásra is rákényszeríttettük.”

James egyébként harmincegy pontot dobott, úgy, hogy huszonnyolc mezőnykísérletéből tizenkettő landolt a gyűrűben.

Chris Bosh öröme
Reuters
Chris Bosh öröme

Chris Bosh vezette győzelemre a Toronto csapatát az Orlando ellen. A Magic sztárja Dwight Howard ezúttal önmagához képest gyengén „muzsikált” és mindössze tizenhét pontig jutott.

Bosh harmincnégy pontja mellé tizenhat lepattanót is leszedett. Huszonegy mezőnykísérletéből tíz landolt a gyűrűben, és tizenhat büntetőjéből tizennégyet értékesített.

A bajnok Miami ezúttal a huszonegy pontig jutó Jason Williamsnak köszönheti, hogy legyőzte idegenben az Atlantát. A Heatnek ez volt a tizedik győzelme a legutóbbi tizenegy meccséből.

A San Antonio a huszonhét pontot szerző Tim Duncan vezérletével nyert könnyedén az Indiana ellen. A Spurs egyébkét egymás után két vereséget szenvedett a találkozót megelőzően.

Gilbert Arenas negyvenkét pontjának köszönheti a Washington, hogy idegenben ponttal legyőzte a Seattle együttesét. A Wizards 0-ása ezzel a teljesítménnyel a játéknap legeredményesebbje volt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG

135. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks Miami Heat 83-91
Boston Celtics Charlotte Bobcats 84-92
San Antonio Spurs Indiana Pacers 90-72
Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 89-95
Seattle Supersonics Washington Wizards 106-108
Milwaukee Bucks Los Angeles Clippers 103-104
Cleveland Cavaliers Dallas Mavericks 90-98
Toronto Raptors Orlando Magic 92-85
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik