Kobe Bryant hatvanöt pontjával kihúzta a Lakerst a gödörből

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 10:25
Kobe Bryant 65 pontot – amely szezoncsúcs - dobott Los Angelesben a Portland elleni mérkőzésen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 130. játéknapján. A Lakers ezzel hosszabbításban győzte le a TrailBlazerst.
Kobe Bryant a hártára vette a Lakerst, és a meccs végén joggal ünnepeltette magát
Kobe Bryant a hártára vette a Lakerst, és a meccs végén joggal ünnepeltette magát
Kobe Bryant a hártára vette a Lakerst, és a meccs végén joggal ünnepeltette magát
Kobe Bryant a hártára vette a Lakerst, és a meccs végén joggal ünnepeltette magát

Hét elvesztett mérkőzés után Kobe Bryant úgy gondolta, hogy saját kezébe veszi az irányítást, és egyedül hozza ki a gödörből a Lakerst. Az előző szezon pontkirálya egymaga hatvanöt ponttal terhelte a Portland gyűrűjét, amely azért is nagy szó, mert huszonnégyet szerzett a negyedik negyedben, csapata harminc pontjából.

Azonban ez is csupán a 98-98-as döntetlenhez volt elég a rendes játékidőben, de a kaliforniaiak 24-ese a ráadásban még kilencet szerzett, és szinte egymaga verte meg a TrailBlazerst. Kobe ötvenkilenc százalékkal dobott mezőnyből, és összesen nyolc triplát jegyzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk - mondta Bryant a mérkőzés után. – Nagyon nagy szükségünk volt erre a győzelemre, hogy „visszaszálljunk a játékba”, hogy legyen újra önbizalmunk. Szerencsére elértük azt a pontot, ahol mindenki egy kicsit magához tért” – utalt arra a klasszis, hogy a csapat elég mélyponton volt morálisan a hét elvesztett meccs után.

Bryant, egyébként karrierje során harmadszor dobott hatvan pont felett, de tizenhattal elmaradt egyéni csúcsától, amelyet 2006. január huszonkettedikén állított fel a Toronto ellen.

Tracy McGrady 24 pontot szerzett a Toronto ellen
Reuters
Tracy McGrady 24 pontot szerzett a Toronto ellen

Torontóban igazi csapat benyomását keltette a mostanság igencsak jól teljesítő Houston, ugyanis a Raptorst tizennégy ponttal verte idegenben.

A Rockets legjobbja ezen a találkozón nem a két ügyelets sztár, Tracy McGrady és Yao Ming volt, hanem Rafer Alston, aki huszonhárom pontja mellett csupán egy gólpasszal (9), és két lepattanóval (8) maradt el a tripla-duplától.

A játéknap rangadóján meglehetősen könnyedén, huszonkét ponttal nyert a Detroit a Phoenix ellen, ráadásul idegenben. A Pistons ezzel a sikerrel a Suns hatmeccses győzelmi szériáját szakította meg.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

130. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Houston Rockets 100-114
Philadelphia 76ers Utah Jazz 89-88
Charlotte Bobcats Los Angeles Clippers 93-102
New York Knicks New Orleans Hornets 90-92
Miami Heat Sacramento Kings 103-97
Dallas Mavericks Boston Celtics 106-101
Phoenix Suns Detroit Pistons 83-105
Los Angeles Lakers Portland TrailBlazers 116-111
Golden State Warriors Minnesota Timberwolves 106-86
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik