A Phoenix nyolcadik sikere sorozatban

Vágólapra másolva!
2007.01.12. 08:13
Nyolc mérkőzésre növelte győzelmi sorozatát a Phoenix Suns együttese, míg a Cleveland öt sikerrel megvívott meccs után szenvedett vereséget az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A másik mérkőzésen a New Jersey 18 pontos hátrányból tudott nyerni Chicagóban.
Ben Gordon (Chicago) gyötri Jason Kiddet
Reuters
Ben Gordon (Chicago) gyötri Jason Kiddet
Ben Gordon (Chicago) gyötri Jason Kiddet
Reuters
Ben Gordon (Chicago) gyötri Jason Kiddet

Két jó formában lévő csapat találkozott egymással az arizonai Glendale-ben: a Phoenix az utolsó hét, a Cleveland pedig az utolsó öt meccsét nyerte meg.

A hazai pályán játszó Suns végül magabiztosan nyert. Az utolsó negyedre 32 pontos vezetéssel fordult, a Cavaliers a végére ugyan szépített az eredményen, de a vereséget már nem kerülhette el.

Amare Stoudemire (Phoenix) 17 pontja mellé 13 lepattanót is begyűjtött
Reuters
Amare Stoudemire (Phoenix) 17 pontja mellé 13 lepattanót is begyűjtött
A hazaiaknál öt játékos is dupla számjegyű pontot ért el a találkozón, a legeredményesebb a 19 pontos Shawn Marion volt, aki emellett 11 lepattanót is legyűjtött.

A hazai csapatban Steve Nash ugyan csak négy ponttal zárt, ennek ellenére a mérkőzés egyik hőse lett. Nash 21 asszisztot osztott ki a mérkőzésen, az elmúlt kilenc évben ő lett az első játékos, aki egy szezon alatt kétszer is elérte a 20-at: december elején a Sacramento ellen volt az első alkalom.

Nash előtt ezt a tettet utoljára Avery Johnson, a Dallas mostani edzője vitte véghez még az 1997/98-as idényben.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Clevelandből került ki, ám LeBron James 34 pontja sem volt elég a Cavsnak, amely öt mérkőzéses veretlenségi sorozat után kapott ki.

A Chicago a New Jersey együttesét fogadta a játéknap másik találkozóján, és bár a mérkőzésen vendégsiker született, sokáig úgy tűnt (főleg a Bulls 18 pontos vezetésénél a harmadik negyed elején), hogy a Nets vereséget szenved.

Jason Kidd remekelt a Netsben, a rutinos kosaras pályafutása 82. (idén a hetedik) tripla-dupláját érte el: 23 pontja mellé 14 lepattanót gyűjtött be és 11 gólpasszt osztott ki.

Kidd a védekezésben is remekelt, szünet után teljesen kivette a játékból az első félidőben húsz pontot szerző Ben Gordont, a Chicago kiválóságának utána már csak három pont került a neve mellé. A találkozón a legtöbb pontot a Bulls argentin játékosa, Andres Nocioni szerezte, szám szerint huszonnyolcat.

NBA, ALAPSZAKASZ, 70. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls-New Jersey Nets 83-86
Phoenix Suns-Cleveland Cavaliers 109-90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik