Michael Jordan csapata a jobbak ellen a legjobb

Vágólapra másolva!
2006.12.04. 09:26
Megszakította a Detroit nyolc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát a Charlotte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A részben Michael Jordan tulajdonában lévő együttes mellett győzött a Minnesota, az Atlanta és az LA Clippers is, utóbbi ráadásul parádés, 60 százalék fölötti össz-mezőnymutatóval verte meg az Orlandót.
Nazr Mohammed, a Detroit játékosa (kék mezben) Emeka Okaforral küzd a palánk alatt Charlotte-ban
Nazr Mohammed, a Detroit játékosa (kék mezben) Emeka Okaforral küzd a palánk alatt Charlotte-ban
Nazr Mohammed, a Detroit játékosa (kék mezben) Emeka Okaforral küzd a palánk alatt Charlotte-ban
Nazr Mohammed, a Detroit játékosa (kék mezben) Emeka Okaforral küzd a palánk alatt Charlotte-ban

A Bobcats a liga legjobb csapatai ellen mindig nagyon összekapja magát, s nem történt ez másképp most sem. Az észak-karolinaiak remek csapatteljesítménnyel verték meg nyolc ponttal a 2004-es bajnokot, úgy, hogy összesen öt játékosuk ért el két számjegyű teljesítményt.

A meccset eldöntő tényező a Charlotte cseresora volt, amely 46 pontot hozott össze, szemben a michigani kispad 14 pontos össztermésével.

A "hiúzok" két elveszített találkozó után tudtak ismét győzni, és továbbra is jellemző rájuk, hogy ha az NBA legjobbjai ellen lépnek pályára, akkor nyernek. A Detroit előtt begyűjtötték már a San Antonio és a Cleveland skalpját is, ezen kívül azonban csak két csapatot tudtak megverni.

A Charlotte-nél Emeka Okafor volt a legeredményesebb 18 ponttal és nyolc lepattanóval, Sean May 17, Matt Carroll 16, Raymond Felton 15 ponttal zárt.

A Pistons együttesében Rasheed Wallace 19-ig, Richard Hamilton és Tayshaun Prince 17-17 pontig jutott, Chauncey Billups 14 pontot szerzett.

Philadelphiában Allen Iverson sokat dobott, de keveset talált, 19 mezőnykísérletéből csak nyolc hozott pontot. A Sixers pontgyárosa büntetőkből pótolta a "kiesést", és végül így is eljutott 26 pontig. A csapata viszont sokra nem ment vele, a Minnesota Timberwolves 52 százalékos össz-mezőnymutatóval 95-84-re győzött.

Los Angelesben Elton Brand egészen fantasztikusan játszott: a Clippers erőcsatára úgy dobott 31 pontot, hogy 14 mezőnydobásából csak kettőt rontott el, és a büntetővonalról is kilencből hétszer pontosan célzott.

A Clippers játékosai úgy általában remek napot fogtak ki az Orlando ellen: 73 kísérletükből 44-szer a gyűrűbe hullott a labda, ami 60 százalékos teljesítményt jelent.

Így aztán semmi meglepő nem volt abban, hogy a Los Angeles-iek 116-91-re legyőzték a Magicet a STAPLES Centerben. A győzelmük értékét növeli, hogy az Orlando (13-5) a legjobb mérleggel büszkélkedhet a Keleti főcsoportban, és a legutóbbi 12 mérkőzéséből csak kettőt veszített el.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 32. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Los Angeles Clippers-Orlando Magic 116-91
Philadelphia 76ers-Minnesota Timberwolves 84-95
Charlotte Bobcats-Detroit Pistons 97-89
Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 96-107
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik