Újabb légiósok Kaposvárott

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2005.08.12. 23:02
Címkék
Meglehetősen gyéren csordogálnak a hírek a kaposvári kosarasok háza tájáról, ez azonban nem jelenti azt, hogy a vezetők nem dolgoznak a következő évad előkészítésén.
A csapat szakmai irányításában változás történt, Kmézics Zorán posztját az eddigi junior- és ifiedző, Farkas László vette át, míg Monok Tibort Puska Zoltán váltotta a felnőttgárda új edzőjeként. A játékosok közül távozott Dénes Gábor, David Moseley, Ales Kunc, Ales Primc és Joe Wylie. A búcsúzók sorát gyarapítja a szlovén Nejc Strnad is, aki - élő szerződése ellenére - a vezetők beleegyezésével távozhat Kaposvárról. Új állomáshelyén itteni keresetének többszörösét ajánlották neki, ráadásul a hívó fél anyagilag is áldozott a klubcserére, s gyakorlatilag kivásárolta a játékost. Közben gőzerővel folyt az új játékosok felkutatása is. Első lépésként az amerikai Ledon Greennel sikerült megállapodni, aki feleségével együtt pénteken megérkezett Kaposvárra, hogy berendezkedjen új otthonában. További hír, hogy a dombóvári kölcsönszerződés után Hendlein Roland és Tömösváry Máté is visszatér a somogyi megyeszékhelyre.

Dydekkel jönnek a lengyelek

Immár bizonyos, hogy Margo Dydek is pályára lép Sopronban a jövô keddi, sorsdöntô Eb-pótselejtezô meccsen.

A mieinktôl elszenvedett vereség után a lengyelek minden követ megmozgattak, hogy a centeróriás szerepelhessen a visszavágón, s Dydek engedélyt kapott rá, hogy egy rövid idôre búcsút intsen a WNBA-ben szereplô Connecticutnek.
"Új szerzeményünk, az amerikai Anthony Richardson bedobóként játszott a Florida Egyetemen - mondta Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető elnöke. - A 22 éves, 203 centis kosaras végzős egyetemistaként 6.4 pont- és 4.3-es lepattanóátlagot ért el csapatában. Előbbivel a negyedik, utóbbival a harmadik volt a házi ranglistán. A gárda erősségét azonban mutatja, hogy két csapattársa az NBA-ben, egy pedig a Dinamo Kijevben kapott szerződést. Ôt a trevisói játékosbörzén láttuk, és másfél hónapos tárgyalássorozat után tudtunk megegyezni vele. A hármas és négyes poszton szereplő kosaras még augusztusban csatlakozik a kerethez.

Szombathelyről jön hozzánk Gráczer Zsolt, akivel egy idényre szóló megállapodást kötöttünk, és elképzeléseink szerint a felépülő Varga Rolanddal együtt játszhat hátvédként. Strnad helyére jövő szerdáig érkezik egy szerb-montenegrói irányító. Alekszandar Lazics próbajátékon lesz, ha minden tekintetben megfelel az elképzeléseinknek, akkor szerződtetjük. Az idény kezdetéig még egy ötös centert keresünk, vele lesz teljes a keret."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik