Alba: miért ne sikerülhetne?

F. M., S. T. R.F. M., S. T. R.
Vágólapra másolva!
2005.03.10. 00:29
Címkék
Kezdetben úgy tűnt, lehetetlen vállalkozás. Az orosz Dinamo Moszkva Region messze a férfi Európa-kupa legjobb csapatának tetszett - a költségvetése össze sem hasonlítható az Albacompéval, a kerete bombaerős, a Moszkva melletti Csehovban szerte a kontinensen magasan jegyzett sztárok állnak rendelkezésre, arról már nem is szólva, hogy az oroszok mind a tíz mecscsüket megnyerték, mielőtt a magyarokkal kerültek össze.
Szóval valószínűtlennek tetszett a siker, még az első összecsapáson is sokan voltak, akik beérték volna egy minimális vereséggel. Aztán tessék, Farkas Sándor alakulata egy negyed után állva hagyta a riválist, és attól kezdve levegőben lógott a csoda; 16-18 pontos székesfehérvári előnynél felcsillant a remény: tán’ még a továbbjutás sem elérhetetlen.Fájdalom, a meccs hajrája az orosz elképzelések szerint alakult, amennyiben a Dinamo tíz pontra (83-73) faragta le tetemes hátrányát. Tíz pont. Ennyivel áll közelebb most az Albacomp az Európa-kupa négyes döntőjéhez. Hogy ez sok vagy kevés, egyelőre nem tudható, már csak azért sem, mert - úgy fest - a magyar győzelem (illetve a néhány nappal korábbi abszolúte bekalkulálható CSZKA elleni kudarc) kisebb fajta lavinát indított el a Region háza táján. Tudniillik azóta sem megy Morgunovéknak, a Szankt-Petyerburg előbb az Orosz Kupa nyolcaddöntőjének keretén belül páholta el a házigazdát (96-69), majd a Szuperligában is jobbnak bizonyult (80-62) a némiképp megrendült Dinamónál. A rivális formája tehát messze van a tökéletestől, s Jevgenyij Kovalenko edzőnek nem csak emiatt fájhat a feje. Amint arról Jevgenyija Szidorova sajtófőnök beszámolt, a trénert kellemetlen influenza döntötte ágynak, emiatt kénytelen volt kihagyni a hétfői találkozót. "A szakvezető még mindig nem egészséges, egyelőre kérdéses, ott lehet-e a magyarok elleni meccsen - tájékoztatott Szidorova. - Szerencsére a csapatból senkit sem fertőzött meg, így a teljes kerettel várjuk az Albacomp elleni összecsapást. Sajnos az első meccs előtt csak egy tavalyi videokazettát láttunk a magyarokról, és ez meg is látszott a játékunkon. Most ezzel már nem lesz gond, hiszen ismerjük és elismerjük az ellenfelet, ennek ellenére ledolgozhatónak tartjuk a tízpontos hátrányt."

Hallgassuk, mit szól mindehhez Farkas Sándor, a fehérváriak mestere! "Összetett feladatot kell megoldanunk, hiszen, amellett, hogy helyt kell állni Moszkvában, szem előtt tartjuk a vasárnapi, ASE elleni meccset is - kezdte Farkas. - Remélem, hogy a keret valamennyi kosarasa átérzi, milyen nagy lehetőség előtt állunk, hiszen egy esetleges továbbjutással nemcsak a legjobb négy közé jutnánk, hanem kiejthetnénk a legerősebb riválist is. Ôszintén szólva nem örülök a Dinamo vereségeinek, hiszen ezek után még inkább harapni fog a házigazda."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik