Szépen játszott a Pécs

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2004.12.15. 23:03
Címkék
A hétvégi bajnoki mérkőzés után edzőváltáson átesett görög csapat rendkívül határozottan és szervezetten kosárlabdázott az első percekben.
Hat pontos vezetésük után a pécsiek Károlyi hárompontosával, illetve Branzova kettő plusz egyes kombinációjával gyorsan egyenlítettek, de a két hátvédje által remekül mozgatott Szporting Athén egy 8-2-es rohanással ismét elhúzott. Ekkor, mintegy varázsütésre összeállt a MiZo játéka: szigorú védekezésével és szellemes támadójátékával megfordította az eredményt. Triplaeső hullott a hellén gyűrűbe, Károlyiék első hat hárompontos kísérletéből öt célba ért.
A második negyedben a magyar bajnok tovább folytatta parádéját: az időközben pályára lépő Vilipics centergóljaival tovább növelte a előnyét, a görögök azonban nem adták fel a harcot, az amerikai születésű Taszuli, illetve a vendégmunkás Adams találataival szívósan tapadt esélyesebb ellenfelére. A játékrész közepétől azonban Hlede is megrázta magát, és remek egyéni megoldásaival húsz pont fölé tornázta csapata előnyét.
Gyors pécsi góllal kezdődött a második félidő, de a továbbra is jól küzdő athéniak egy újabb 6-0-s sorozattal közelebb férkőztek az ekkor már sűrűn cserélő vendégükhöz. Alighanem kielégítette a két edző igényeit a játék, mert szokatlan módon egyikük sem kért időt. A mindig kritikus pécsi mester elégedetten nézte tanítványai játékát - különösen Boiko kilenc méterről dobott tripláját -, akik roppant módon élvezték a találkozó minden percét, és kosáriskolát tartottak a szimpatikusan küzdő, de fáradó hazaiaknak. Az utolsó negyedben a fiatal PVSK-s tehetségek is sorra pályára léphettek, Lisina szép centerkosarakkal vétette észre magát, míg Bujdosó a dudaszóra dobott duplájával tette fel az i-re a pontot.

A kisszámú, de lelkes és hozzáértő görög közönség nagy tapssal jutalmazta a baranyaiak káprázatos játékát, és a komisszár e tetszésnyilvánítás közben adta át a mérkőzés legjobbjának járó díjat Károlyi Andreának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik