Csak momentumokra futotta

MIHÁLYI ANDRÁS jelenti NápolybólMIHÁLYI ANDRÁS jelenti Nápolyból
Vágólapra másolva!
2004.09.11. 23:13
Címkék
Ezúttal is rendőri felvezetéssel tette meg a meccs színhelyéig tartó mintegy húszperces utat a magyar női válogatott - akárcsak eddig mindig, amikor útra kelt a szálláshelyéről Nápolyban. Ebből is látszik, a helyiek is tisztában vannak azzal, hogy korántsem veszélytelen a városukban való közlekedés, és nem is elsősorban a közbiztonságra gondolunk, bár az is bőven hagy kívánnivalót maga után. Hanem inkább arra, hogy ami az útjaikon zajlik közlekedés címén, az a legszörnyűbb budapesti dugókat is felülmúlja, pontosabban alulmúlja, nem meglepő ennek fényében, hogy alig látni olyan autót, amelyen ne lenne legalább egy-két horpadás vagy karcolás.
A mieink viszont megúszták karcolás nélkül szombat estig, és reméltük, a mérkőzésen sem éri negatív élmény őket, a mindöszsze 546 férőhelyes nápolyi kis csarnokban. Pozitív élmény volt, hogy ez legalább zsúfolásig megtelt a kezdésre, ami viszont az ellenkező végletet illeti, nagyon nem örültünk annak, hogy hét magyar személyi hibával indult az összecsapás, amelyek közé ráadásul becsúszott egy sportszerűtlen fault is. Legalább a szakvezetői kívánalmaknak megfelelően nem kosárlabdázott puhán együttesünk - mondhatnánk, ha a dolognak csak a jó oldalát akarnánk nézni, de azért az mégiscsak túlzás, hogy egészen az első negyed feléig egyszer sem ítéltek a házigazdák ellen a játékvezetők. Mégis nálunk volt az előny a második játékrész hajrájáig, hála Csákányék pontos kinti dobásainak, figyelmeztető jel volt azonban, hogy amikor az ellenfél kijött egész pályás letámadásra, többször is labdát szerzett, és hogy sok lepattanót elhalászott a palánkunk alatt.
Az itáliaiak egyetlen hazai pályán játszó játékosuk, a "civilben" a Phard Napolit irányító Zara triplájával vezettek először, ez a számunkra oly kellemetlen momentum a tizenhetedik percre esett. Ellenben senki sem lepett meg, mivel a belső posztokon játszók gyenge teljesítménye miatt a vendéglátó már régóta ott lihegett a magyar csapat nyakában.
A nagyszünet után viszont már egymást üldözték a felek, mert egyre-másra változott a vezető kiléte, ebből is látszik, hogy mennyire kiélezett csata folyt a pályán. Volt, amikor kifejezetten biztatónak tűnt a helyzet, például Károlyi négypontos akciójánál (faulttal együtt bedobott tripla, plusz bónuszbüntető), ám amikor két egymást követő szerencsés kosarukkal kilenccel megugrottak az olaszok, nem sok minden szólt a mieink mellett…

A legnagyobb baj az volt, hogy borzasztóan nehezen ment a kosárszerzés, így pedig nem lehet hátrányt ledolgozni. A centerekben szinte egyáltalán nem volt pont, a szekeret addig húzó mezőnyemberek pedig a hajrára elfáradtak - ennek csakis vereség lehetett a vége.
Az lett, és bár ezért a bírók is mindent megtettek, megérdemelten nyert Olaszország, mert jobban kosárlabdázott, mint a gyenge formát futó magyar női válogatott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik