Euroliga: Fölényesen győztek Dávidék

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.03.25. 21:56
Címkék
Csöppnyi megerőltetés nélkül zsebelte be az újabb két pontot Dávid Kornél együttese, a Tau Cerámica. A baszkok már a szünetben 25 ponttal vezettek a horvát Cibona Zagreb ellen, amely megnyerte ugyan a második félidőt (4450), ám sokra nem ment vele.
Jellemző a nagy fölényre, hogy a házigazda egyetlen játékosa sem játszott többet 30 percnél, honfitársunknak például húsz minutum jutott. Dávid ez alatt 10 pontot (4/8 a mezőnyből, 2/2 a büntetővonalról) és hat lepattanót szorgoskodott össze, ezzel csapata harmadik legeredményesebbje lett. Roszszabb hír a Tauért szorítóknak, hogy hasonlóan könnyedén diadalmaskodott Pireuszban a CSZKA Moszkva, vagyis megmaradt az oroszok pontelőnye.Egy mérkőzéssel "rövidült" a program a férfi Euroliga negyedik fordulójában, ugyanis a Valencia nem utazott el Izraelbe, a Maccabi Tel-Aviv elleni ütközetre. A spanyol klub vezetői azzal indokolták a távolmaradást, hogy a Hamasz nevű szélsőséges palesztin szervezet – melynek szellemi vezetője, Ahmed Jaszin sejk a hét elején légicsapás áldozatául esett – bosszút hirdetett Izrael ellen. "A meccset töröltük, a spanyolok büntetéséről a közeljövőben döntünk" – jelentette ki Vladimir Sztankovics, a liga szóvivője. A kontinens első számú klubversengésének négyes döntőjét elvileg szintén Tel-Avivban rendezik április 29. és május 1. között, de az Euroliga elöljárói kedden Barcelonában határoznak arról, hogy esetleg másik helyszínt jelölnek ki.Férfi Euroliga

Középszakasz, 4. forduló. D-csoport: Tau Cerámica (spanyol, Dávid Kornél, 10 pont)–Cibona Zagreb (horvát) 95–76, Olympiakosz (görög)–CSZKA Moszkva (orosz) 69–93. Az állás: 1. Moszkva 8 pont, 2. Tau 7, 3. Olympiakosz 5, 4. Zagreb 4. E-csoport: Efes Pilsen (török)–Pau-Orthez (francia) 78–61. F-csoport: Barcelona (spanyol)–Montepaschi Siena (olasz) 85–86. G-csoport: A Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Pamesa Valencia (spanyol) találkozót későbbi időpontra halasztották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik