Az Albacomp lesz a házigazda

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.03.19. 21:52
Címkék
A tendencia szemet szúró: évről évre kisebb összegért szerezhető meg a férfi Magyar Kupa négyes döntője. Mindez persze nem csökkenti az Albacomp érdemeit, tudniillik pénteken eldőlt, hogy az idén Székesfehérvár ad otthont a jeles eseménynek.
"Nem titok, hogy négymillió-hatszázezer forintért szereztük meg a rendezési jogot, sokkal tovább nem is akartunk elmenni a licitálásban" – árulta el Nagy Gábor, a győztes egyesület elnöke. Információink szerint a Kaposvár "játszotta a döntőt" a fehérváriakkal, a négy közé jutással a klub legjobb eredményét elérő dombóváriak és a tavalyi rendező debreceniek korábban kiszálltak a harcból. A fehérvári rendezők egyébiránt nem vesztegették az idejüket, hiszen nem sokkal a licit megnyerését követően már tudni lehetett, hogy hivatalosan Nestlé KitKat férfi Magyar Kupa négyes döntőnek hívják az április 9-i és 10-i eseményt. "Beszálltunk a harcba az elmúlt esztendőkben is, ám akkor vékonyabb volt a pénztárcánk – tette hozzá Nagy Gábor. – Az idén úgy gondoltuk, a csapat megérdemli, hogy hazai környezetben szerepeljen, és nem is lehet más a célunk, mint hogy megnyerjük a kupát."Ehhez az Albacompnak előbb túl kell jutnia a Debrecenen, a sorsolás ugyanis az elődöntőben a hajdúságiakat állította a házigazda mellé. A másik párharc – papíron – lefutottabbnak tetszik, hozzátéve, hogy a Dombóvár szerzett már néhány meglepetést, elég csak a címvédő Atomerőmű kiverésére gondolni. Érdekesség, hogy a kupaspecialisták (Körmend, Zalaegerszeg, ASE) táborából senki sem jutott be a Final Fourba, így a négy érintett közül csak az Albacomp nyert már (1999, 2000) korábban Magyar Kupát. A program
Nestlé KitKat férfi Magyar Kupa négyes döntő, Székesfehérvár
Április 9., elődöntő: Albacomp–Debreceni Vadkakasok, 17.30 (M2), Kaposvári KK–Gunaras KC Dombóvár, 19.30. Április 10.: a 3. helyért, 16; döntő, 18 (M2)

A férfi Magyar Kupa történetéből
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik