Bukva kidőlt a sorból

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.01.30. 22:40
Címkék
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva hiányozni fog a Debrecenbôl
Szejo Bukva gyógyfürdőbe jár, bár inkább az edzéseket látogatná. A Debreceni Vadkakasok bosnyák centerének mindennap meg kell jelennie terápiás kezelésen.
"Már hetek óta fájlalom a vádlimat – mondta az "óriás”. – Az orvosok szerint erős izomhúzódásom van. Az Albacomp elleni Magyar Kupa-visszavágón mindenképpen segíteni szerettem volna a csapatnak, ezért vállaltam a játékot, de sajnos a sérülésem miatt nem sokat tehettem a sikerért. Szerencsére a többiek igen. Most egy hónapig pihennem kell, aztán, remélem, újra a régi leszek.”
A bajnokság második helyén álló hajdúságiak fontos sorozatmeccsek előtt állnak, ezért gyorsan kellett gondoskodni Bukva pótlásáról. Meg is találták a helyettest, a 27 éves Srdjan Helbich személyében. A 205 centiméter magas horvát center nem ismeretlen Magyarországon, ugyanis korábban szerepelt a Falco színeiben (a 2000–2001-es idényben 9 meccsen 155 pontot dobott, ami 17.2-es átlagot jelent), de horvát, cseh, bosnyák és német együttesben is szórta a kosarakat. Utoljára Tuzlában játszott, ám a debreceniek megkeresésekor éppen szabad volt.
"Több kazettát is megnéztem, és tetszett Helbich játéka, aki ráadásul kiváló statisztikával rendelkezik, így meggyőződéssel állíthatom, szükségünk van rá – jelentette ki Ráthonyi Tamás edző –, de természetesen reménykedünk Bukva mielőbbi felépülésében.”
Felvetődik, kell-e négy légiós a Debrecennek, hiszen Patrick Lee és Ledon Green személyében két amerikai is tagja a keretnek. "A horvát fiúval egyelőre egy hónapos időtartamra állapodtunk meg – árulta el B. Tóth Csaba klubelnök–, ellenben, ha jól teljesít, elképzelhető, hogy marasztaljuk. Bukva példája mutatja, hogy bármikor kieshet valaki a sorból, s mivel február huszonkettedike után már nem lehet igazolni, megfontolandó Helbich szerződésének esetleges meghosszabbítása.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik