Egyre szűkebb a csarnok

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.10.11. 22:30
Címkék
Az elmúlt két évben a Vadkakasok hazai mérkőzésein a show-elemek domináltak. Mostanság nincs nagy csinnadratta, mégis nagyobb az érdeklődés a csapat iránt. Hogy miért? A szinte teljesen átalakult együttes az Atomerőmű és a Körmend skalpját is övére fűzte már. Nem csoda, hogy kígyózott a sor az Oláh Gábor utcai sportcsarnok pénztáránál. Így aztán jó néhányan le is maradtak az első percek történéseiről, amikor a szerencsésebbek azt láthatták, hogy a debreceniek igencsak megilletődötten kezdenek a bajnokesélyes ellen.
Debreceni Vadkakasok - Kaposvári Klíma-Vill KK 92-83(27-25, 25-17, 20-20, 20-21)Debrecen, 1600 néző V: Valovics, HegedűsDebrecen: Ádám, LEE 27/9, GREEN 20/9, Gémes 2, BUKVA 19/9 Csere: FODOR M. 12, TÓTH G. 10/6, Boldizsár, Lakatos P. 2 Edző: Ráthonyi Tamás
Kaposvár: Simon B. 6, DZUNICS 32/9, Jackson 13, DE GRAY 17, Ivkovics 10 Csere: Szőke 3, Varga 2, Filipovics Edző: Goran Miljkovics

Az amerikai Ledon Green (jobbra) nagyszerű játéka alapja volt a debreceniek idénybeli harmadik sikerének
Az amerikai Ledon Green (jobbra) nagyszerű játéka alapja volt a debreceniek idénybeli harmadik sikerének
Az amerikai Ledon Green (jobbra) nagyszerű játéka alapja volt a debreceniek idénybeli harmadik sikerének
Még a legnagyobb ziccereket is elhibázták, aztán, mintegy varázsütésre a 4. percben megkezdték a pontgyártást, mindjárt három triplával. Ebből a "fajtából” még hármat szórtak az első negyedben – főként Lee jeleskedett –, és sikerült fordítaniuk. A második játékrészben eleinte fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a taktikusabban játszó hajdúságiak magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ez azért is sikerülhetett nekik, mert Ivkovicsot kitűnően semlegesítették, míg a többi kaposvári játékost távolról sem hagyták dobni. A másik palánknál viszont határozottak voltak, gyakran és ügyesen hozták dobópozícióba az amerikai légiósokat. Ki is járt a vastaps a félidőbeli tízpontos vezetésért.
A szünet után a kaposváriak – birkózóhasonlattal élve – próbáltak fogást keresni az ellenfélen. Annyi eredménynyel jártak, hogy nem nőtt a különbség. Pedig a meccsnek ebben a szakaszában Lee igazából nem tündökölt, sőt néhány percre "le is kapta őt” a pályáról Ráthonyi Tamás vezetőedző. A társai viszont partiban voltak a somogyi sztárokkal szemben, így megmaradt a vendéglátó tízpontos előnye a záró negyedre is. Hogy abban mi volt! Hatalmas küzdelem, földharccal tarkítva, egy kis bunyó Dzunics és Lee között, no meg a debreceni szurkolók örömére valóságos Lee-show. Hiába próbáltak meg mindent a kaposváriak, ezen az estén nem tudtak kifogni az ellenfelükből jól felkészült hazai gárdával. A publikum az utolsó percekben felállva tapsolt, és zúgott a "Szép volt, fiúk!” is, amire talán még nem is volt példa Debrecenben. Nos, ha folytatja menetelését a Ráthonyi-alakulat, akkor valóban hamar kinövi a már tegnap is szűknek bizonyuló Oláh Gábor utcai csarnokot.

Mestermérleg

Ráthonyi Tamás: – Ilyen közönség előtt egyszerűen nem lehetett veszíteni. Személy szerint senkit nem emelnék ki, ez a győzelem igazi csapatmunka volt. Sőt ha a találkozó egyes időszakaiban fegyelmezettebben kosarazunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Goran Miljkovics: – Ragyogóan játszott a Debrecen, gratulálok a hajdúságiaknak. Nekünk pedig nagyon sok tanulságot kell levonnunk ebből a váratlan vereségből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik