Lapov újra Fehérváron

S. T. R.S. T. R.
Vágólapra másolva!
2002.07.04. 22:25
Címkék
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Bojan Lapovról (a labdával) szép emlékeket ôrizhetnek a fehérváriak
Noha egy korábbi közönségkedvenc, az amerikai Robert Shannon visszatérése nem úgy sikerült, ahogy azt Székesfehérváron elképzelték, az Albacomp vezetése továbbra is hisz a régi harcosokban. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a bajnokság hatodikja egyéves szerződést kötött a csapatot korábban már erősítő centerrel, Bojan Lapovval. Emlékezhetünk rá, hogy a horvát óriás kifejezetten szép emlékeket őrizhet az Albacompról, hiszen az 1999–2000-es idény végén bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába. A középjátékos ezt követően Izraelbe tette át a székhelyét, ám a Hapoel Haifa nem volt éppen nyugdíjasállás számára, a pénzügyi problémákkal küzdő egyesület nem volt képes megtartani a játékosát. Lapov így újra hazánkban bukkant fel, de nem a korábbi állomáshelyén, hanem Szolnokon.
"Bojan Lapovval legutóbb bajnokságot nyertünk, de nem is annyira a nálunk nyújtott teljesítménye, hanem a szolnoki produkciója győzött meg
Pályára lép a férficsapat

AUCKLAND. Pénteken vívja elsô felkészülési mérkôzését az Új-Zélandon turnézó magyar férfiválogatott. Varga Mátyás szövetségi kapitány együttese hosszú és fárasztó utazást követôen érkezett meg az új-zélandi télbe, ám ennel fontosabb, hogy az elsô néhány edzést követôen a csapat valamennyi tagja egészségesen várja a pénteki fellépést. Mint ismert, a nemzeti csapat ötször lép pályára a legutóbbi olimpián is szerepelt házigazdák ellen.

A Maccabi és a Zvezda a Goodyear Ligában

ZÁGRÁB. A Goodyear Liga bebizonyította, hogy a szervezôk nagyon jól döntöttek, amikor elindították a délszláv bajnokságot, amely azonban már nem számít annak, hiszen csatlakozott az izraeli bajnok (egykori BEK-gyôztes) Maccabi Tel-Aviv is (akárcsak a szerb Crvena zvezda). A 12 klubból álló bajnokság az elôzô idényben is nagy népszerûségnek örvendett, és emellett profitot is hozott a csapatoknak, amiért egyre több ország szeretne csatlakozni az ULEB támogatását élvezô bajnoksághoz. A résztvevô csapatok: Cibona VIP, Split CO, Zadar és Zagreb (horvátok), Union Olimpija, Krka Telekom és Pivovarna Lasko (szlovénok), Siroki Brijeg és Boszna Szarajevo (bosnyákok), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Crvena zvezda (szerb) és Buducsnoszt (montenegrói) – jelentette tudósítónk, Heka László.

Ivkovics úttörô lehet

BELGRÁD. A volt jugoszláv szövetségi kapitány, Dusan Ivkovics az elsô európai edzô lehet, aki valamelyik amerikai profi kosárlabdacsapat kispadjára ül. Ivkovics menedzsere már hosszabb ideje felajánlotta számára az egyik NBA-s csapat irányítását. Kiderült, hogy a csapat neve Denver Nuggets, s hogy Ivkovics a héten átveheti a csapat irányítását. Belgrádi hírek szerint Ivkovics hosszabb gondolkodás után vállalta a kihívást. Az utóbbi évtizedben a „Duda” becenévre hallgató tréner Görögországban élt és dolgozott. A pályafutása során a Radnicski Beograd, a Partizan Beograd, a görög Arisz, a horvát Sibenka, az újvidéki Vojvodina, valamint a görög PAOK, Panionisz, Olympiakosz és AEK csapatát vezette, 1988-tól 1995-ig pedig a jugoszláv válogatottat gardírozta – jelentette tudósítónk, Heka László.
bennünket arról, hogy érdemes idehozni – mondta Nagy Gábor ügyvezető elnök. – A horvát kosaras egy évre kötelezte el magát hozzánk, és alighanem néhány napon belül kiderül az is, ki lesz a csapat másik két légiósa is. Annyit elárulhatok, hogy amerikaiakat várunk, hátvéd-, illetbe magasbedobó-posztra.”
Úgy fest tehát, villámgyorsan kialakítja a következő szezon keretét az Albacomp (hiszen a svéd-magyar kettős állampolgárságú irányító, Theisz Péter, valamint egy régi kedvenc, a hátvédként számításba vehető Halm Rolland már korábban elkötelezte magát), ám, mint azt Nagy Gábor elárulta, a sűrgősség csöppet sem tekinthető irányelvnek. "Nem az volt a szándékunk, hogy két és fél hónappal a rajt előtt véglegessé váljon a keretünk, egyszerűen csak így alakult – tette hozzá a sportvezető. – Az hamar kiderült, hogy Williamsen kívül nem érdemes visszahívnunk egyetlen korábbi légiósunkat sem, Lapovot ugyanakkor már hetekkel ezelőtt kiszemeltük. Az amerikai játékosok ügyében az elmúlt napokban gyorsultak fel az események.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik