Videó: Mikler Roland tárlatvezetésével nézze meg, hol készül az Eb-re a kéziválogatott

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 15:45
A Telki edzőközpont, amiről elsőre mindenkinek a labdarúgó-válogatott főhadiszállása ugorhat be, most azonban a legjobb magyar kézilabdázók vették birtokukba, hogy készüljenek az alig több mint egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra. Az NSO Tv stábjának Lékai Máté és Bodó Richárd mesélte el, hogyan érzik magukat Telkiben, míg Mikler Roland körbe is vezetett minket a komplexumban. Videónkban megnézhetik, hol esznek, hol és hogyan lazítanak, illetve hol edzenek a válogatott tagjai.

Lékai Máté szerint Telki fantasztikus környezet számukra.

„Minden adott ahhoz, hogy egy jó eredményt érjen el egy csapat, gondolhatok akár a labdarúgókra, akár ránk. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, tényleg minden feltétel adott ahhoz, hogy nyugodtan tudjunk dolgozni.”

Bodó Richárd is jól érzi magát az edzőkomplexumban.

„Itt van az ágyunk, itt van az ebédlő, itt van a csarnok. Nem kell utaznunk, jobbra-balra mennünk, csak itt vagyunk egy helyen, tudunk koncentrálni, tudunk pihenni. Edzések között pedig lehet egyet biliárdozni, tudunk egy kicsit pingpongozni vagy teqballozni, azzal melegítünk be edzésekre. Kicsi jókedvet kapunk ezektől az edzés előtt vagy után, ez is fontos.”

Mikler Roland pedig videónkban körbe is vezet minket, így megnézhetik, hol esznek, hol és hogyan lazítanak, illetve hol edzenek az Eb-re készülő válogatott tagjai.

A mieink január 6-án 18 órától Fehéroroszország, majd 8-án 18 órától Bahrein ellen lépnek pályára felkészülési találkozón Szigetszentmiklóson.

A magyar válogatott január 13-án 20:30-kor Hollandia ellen kezdi meg szereplését Budapesten az Európa-bajnokság B-csoportjában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Ilics Zoran (Telekom Veszprém), Máthé Dominik (Elverum HB – Norvégia)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A magyar válogatott menetrendje a B-csoportban
2022. január 13., 20.30: MagyarországHollandia
Január 16., 18.00: Portugália–Magyarország
Január 18., 18.00: Izland–Magyarország

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában. Tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Budapest (Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok), Debrecen (Főnix Aréna), Szeged (Pick Aréna), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik