Vereséggel kezdett a BL-ben a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2010.10.10. 16:32
null
Ezúttal nem ünnepelhettek győzelmet a győri lányok (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Vereséggel kezdte meg szereplését a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar bajnok az orosz Zvezda Zvenyigorod vendégeként kapott ki 31–28-ra a D-csoport első fordulójában.

 

ÍGY NEM LEHET NYERNI - KONKOLY
 

„A játék minden elemében alul múltuk magunkat, ráadásul folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. Mire megtaláltuk volna az ellenszert az átlövők ellen, addig az oroszok lerohanásokkal tartották a különbséget, amelyet a hajrában nem sikerült háromgólosnál kisebbre csökkentenünk. Amikor a végén ötgólos hátrányból lefaragtunk kettőt, agresszívebbé vált a védekezésünk, de harmincegy gól rengeteg, ennyivel nem lehet meccset nyerni idegenben" – mondta Konkoly Csaba a Nemzeti Sportnak az oroszországi vereség után.

 

„Emellett a rengeteg technikai hiba, eladott labda megpecsételte a sorsunkat, a kapusainknak sem tudtunk elég segítséget adni, a visszarendeződésünk pedig katasztrofális volt. A sérült Simona Spiridon főleg támadásban hiányzott, beállósaink nem tudták megoldani a feladatot. Palkó Fruzsinának voltak szép megmozdulásai a végén, őt talán hamarabb be kellett volna cserélnem" – tette hozzá a szakember.

Nehéz feladat várt a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában az Oroszországba látogató Győri Audi ETO-ra. Ezt a magyar bajnok játékosai is pontosan tudták, mivel az előző kiírásban is egy csoportban szerepeltek a Zvezda Zvenyigoroddal, és akkor vereséget szenvedtek riválisuk otthonában.

A vendégek dolgát az is nehezítette, hogy klasszis beállósuk, Simona Spiridon múlt vasárnap térdszalagsérülést szenvedett, így nem léphetett pályára a Zvenyigorod ellen.

Orosz góllal kezdődött a találkozó, de Görbicz Anita és Aurelia Bradeanu találatával hamar fordított a Győr, és a második percben 2–1-re vezetett. Igaz, az előny nem tartott sokáig, és a folytatásban csak futottak az eredmény után a győri lányok – utólag kiderült, ekkor vezettek először és utoljára.

Amikor a 12. percben négygólos hazai vezetést (8–4) mutatott az eredményjelző, Konkoly Csaba, az ETO mestere időt kért, hogy felrázza csapatát. Az edzői tanácsok hatásosnak bizonyultak, ugyanis többek között Eduarda Amorim kettő góljának is köszönhetően feljött egy gólra a Győr (9–8). Az egyenlítés azonban nem sikerült, és a félidő végére a Zvenyigorod növelni tudta előnyét, így háromgólos fórral várhatta a folytatást (17–14).

A második játékrész – az elsőhöz hasonlóan – Zvezda-góllal kezdődött, majd a 39. percben Anna Sen hetesével először nőtt ötgólosra a két csapat közötti különbség (20–15). Az elkövetkező tíz percben állandósult a legalább háromgólos orosz előny, a félidő utolsó harmadának pedig 26–22-es Zvezda-vezetésről vágtak neki a csapatok.

A hajrában Görbicz és Amorim gólja ideig-óráig még életben tartotta a magyar reményeket (28–25), de az idő a vendégek ellen dolgozott, akik három gólnál jobban nem tudták megközelíteni riválisukat.

Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, hány góllal diadalmaskodik a Zvenyigorod: az orosz együttes végül 31–28-ra verte meg magyar riválisát.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ZVEZDA (orosz)–GYŐRI AUDI ETO KC 31–28 (17–14)
Csehov, 1200 néző. V: Nybo, Pousen (dánok)
ZVEZDA: Szkladcsikova – Vinogradova 2, Koroljeva 3, POSZTNOVA 5, Vetkova 4, SENY 6 (2), KUZNYECOVA 8. Csere: Gruzgyeva, Baranoszkaja 1, Karpenko, Volnuhina 1, Szasurkova 1.
GYŐR: Pálinger – Mraviková 4, Hornyák Á., GÖRBICZ 9 (6), Bradeanu 3, Amorim 4, Vérten 1. Csere: Lunde (kapus), Kovacsics 1, Mayer 1, Orbán A., Gros 5, Palkó.
Az eredmény alakulása. 2. p.: 1–2. 12. p.: 8–4. 15. p.: 9–8. 23. p.: 13–12. 26. p.: 16–13. 39. p.: 20–15. 45. p.: 22–19. 52. p.: 27–22. 58. p.: 29–26
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik