Mayer Szabina a francia élvonalban folytatja (Fotó: handlfh.org)

 

 

A Nantes a 2017–2018-as bajnokság bronzpárharcában a Besanconnal szemben maradt alul, ráadásul a visszavágón elveszítette a vb-bronzérmes, kétszeres Eb-3. beállót,  Elizabeth Chávezt.

A spanyol játékosnak súlyos térdsérülés miatt 6-8 hónapot ki kell hagynia, ezért a klub új beálló után nézett, és szerződtette Mayer Szabinát.

„Alig várom, hogy bemutatkozhassak Franciaországban, szeretnék részt venni a klub nagyszabású projektjében. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy sikerhez segítsem a Nantes-ot, köszönöm a vezetőknek és az edzőnek a nagyszerű lehetőséget”nyilatkozta a kézilabdázó.

A Nantes keretében komoly változások lesznek, a norvég irányító, Malin Holta (Sola HK) és a francia kapus, Gervaise Pierson (Besancon) távozott, míg a német Isabell Klein gyermeket vár.

Az új edző a Rosztov-Dontól érkező Frédéric Bougeant lett, vele tartott Alexandrina Cabral Barbosa, de jövőre a csapatban szerepel a világbajnok jobbátlövő Camille Ayglon-Saurina (CSM Bucuresti), a világbajnok brazil beálló, Elaine Gomes, a kétszeres vb-ezüstérmes francia balszélső, Paule Baudouin (Fleury Loiret), illetve a kapus Catherine Gabriel (Besancon) és a balátlövő Vanessa Boutrouille (Chambray) is.