Elek Gábor szerint tizenöt perc kivételével szenzációs volt a védekezés (Fotó: Tumbász Hédi)


„Elvárható volt tőlünk, hogy ezt a két mérkőzést megnyerjük –
kezdte az értékelést Elek Gábor. – Az első öt és az utolsó tíz perc kivételével a védekezésünk szenzációsan működött. Nyilvánvalóan borzasztó nagy fizikai fölényben voltunk az olaszokkal szemben. Örömteli, ahogy ehhez a két találkozóhoz hozzáálltunk, illetve az is, hogy élvezni tudtuk a kézilabdát. 

Lukács Viktória a következőket mondta. 

„Örülök a két győzelemnek, illetve hogy mindenki pályára tudott lépni. Debütálónk is volt a mai meccsen, gratulálok Csapó Kyrának a bemutatkozásához, nagyon jól játszott. Ez azért is volt fontos, mert a kapusok védéseiből, a védekezésből tudunk elsősorban építkezni.” 

Ljiljana Ivaci, az olaszok szövetségi kapitánya így látta a mérkőzést. 

„Nem könnyű ilyen erős ellenféllel játszani, ilyen sok gólt kapni, de a vereség ellenére nekünk nagyon hasznosak voltak ezek a mérkőzések a jövőre nézve. Megtapasztaltuk, miben kell fejlődnünk, hogy a júniusi Európa-bajnoki selejtezőn sikeresebbek legyünk. Gratulálok a magyar válogatottnak az olimpiai és a világbajnoki részvételhez is, sok siker kívánunk neki!”

Angela Cappellaro is arról beszélt, mennyit tanultak a két találkozóból.

„Tudtuk, hogy a magyarok sokkal erősebbek nálunk, ezért az elsődleges célunk az volt, hogy tanuljunk, megtapasztaljuk, miben kell a leginkább fejlődnünk. Természetesen sokat kell még dolgoznunk, de ha elemezzük a két meccset, biztosan látunk olyan pozitív dolgokat, amikre építhetünk a jövőben, s amelyekből önbizalmat nyerhetünk. A magyaroktól tényleg érdemes tanulni, láttuk, milyen az a kézilabda, amit nekünk is játszani kellene, hogy sikeresek legyünk.”

 

NŐI KÉZILABDA. VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–41 (5–17)
Érd, zárt kapuk mögött. V:
 Fukala, Mohyla (csehek)
OLASZORSZÁG: Prünster – Pugliara, Manojlovic, Fanton, Dalla Costa 3, Cappellaro 1, Babbo 1. Csere: ROSSIGNOLI (kapus), Stefanelli, Rotondo 3, DI PIETRO 3, Djiogap, Lucarini 1, Lauretti Matos. Szövetségi kapitány: Ljiljiana Ivaci
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 6, Kiss N. 2, Szucsánszki, KISFALUDY 4, Szöllősi-Zácsik 3, Schatzl Nadine 1. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus), Tomori, Lakatos R. 4, Háfra N. 4, Tóvizi 3, Vámos P. 3, Csiszár-Szekeres, KLUJBER 6 (2), MÁRTON G 5. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 7 perc: 4–4. 10. p.: 4–8. 28. p.: 4–16. 34. p.: 6–21. 47. p.: 7–34. 54. p.: 10–38
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: –, ill. 2/2
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel (87–31)