A Vipers vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad lemondta a keddi edzést (Fotó: Tumbász Hédi, archív)


Norvégia október 7-én hazai pályán 29–17-re, három nappal később idegenben 26–21-re verte Szlovéniát. A mérkőzések után öten is pozitív koronavírustesztet produkáltak.

Thorir Hergeirsson, a norvég válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette a portálnak a pozitív teszteket, emlékeztetve arra, a járványnak még nincs vége. Nils Ivar Leraand, az Eb-címvédő csapatorvosa szerint szombaton és vasárnap kezdtek rosszabbul lenni a játékosok. Úgy véli, a fertőzés valószínűleg Norvégiából származik, nem Szlovéniában kapták el a kézilabdázók.

„Ez már unalmas. Különös, hogy a Vipersszel másfél évig megbirkóztunk a fertőzéssel, de most, hogy mindenki be van oltva, hirtelen elkaptuk. Ez jelzi, továbbra is óvatosnak kell lennünk” –  mondta el Ole Gustav Gjekstad, a Vipers Kristiansand vezetőedzője.

A szakember a kedd délelőtti edzést lemondta, miután csapata egyik játékosának is pozitív lett a válogatottnál elvégzett tesztje. Másik öt, a nemzetközi mérkőzéseken szereplő kézilabdázónál várják a vzsgálatok eredményeit, de attól tartanak, egyikük még biztosan fertőzött.

A Vipers – a tervek szerint – szerdán norvég bajnokit játszik, szombaton pedig a török Kastamonut fogadja a BL-ben.