Siófoki edzés, még a vírusmentes napokban (Fotó: Török Attila)

 

A heti tesztelésen az egyik Siófok-játékosnál kimutatták a koronavírust, így az egész csapat karanténba került. A siofokkc.hu hozzáteszi, az egyik korosztályos együttes edzője járványra utaló tüneteket produkált, szintén pozitív lett a tesztje, ezért neki és tanítványainak ugyancsak otthon kell maradni.

A Balaton-partiak közölték, felvették a kapcsolatot a Magyar Kézilabda-szövetséggel és a soron következő ellenfelekkel a mérkőzések elhalasztása miatt.

A Siófok az NB I-ben október 21-én a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára, három nappal később a Kisvárdát fogadja, míg október 28-án Békéscsabára látogat.

Az Európa-ligában szereplő klub hétfőn bejelentette, közös megegyezéssel szerződést bontott Bent Dahl vezetőedzővel, Nerea Penát pedig felfüggesztette.

A Nemzeti Sport információja szerint a vezetőedzői posztra jó eséllyel pályázik Zdravko Zovko is. A 65 éves horvát tréner 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a veszprémi férficsapatot, a dunaújvárosi nőkkel 2016-ban EHF-kupát nyert, 2018 nyarától idén tavaszig pedig Danyi Gábor segítője volt a Győr női együttesénél.

A Siófok hat győzelemmel és három vereséggel rajtolt a mostani bajnokságban. A Győri Audi ETO-tól kilenc, a DVSC-től öt, az MTK-tól két góllal kapott ki a gárda.