A 179-szeres román válogatott Varzaru lett a CSM Bucuresti klubmenedzsere (Fotó: AFP)

A bukaresti egyesület pénteken jelentette be a vezetőség élén történt változást. Korábban Gabriela Szabo egykori atléta vezette a klubot, de őt menesztették, miután a bukaresti csapat nem jutott be a BL négyes döntőjébe és a román bajnokságot sem tudta megnyerni, mivel a Rapid Bucuresti diadalmaskodott. A CSM a második helyen végzett.

Varzaru megtisztelőnek nevezte, hogy attól a klubtól kapta a felkérést, amelynél befejezte a pályafutását, és amellyel 2016-ban – a Győri Audi ETO KC elleni budapesti döntőben diadalmaskodva – megnyerte a BL-t. Közölte: célja, hogy újabb BL-címet hódítson el a gérda.

A világ egyik legjobb játékosát, a román Cristina Neagu átlövőt foglalkoztató klub az idény végén bejelentette, megválik tíz játékosától, így távozott Jelena Grubisic, Carmen Martín, Eduarda Amorim, Samara Da Silva, Tess Wester, Barbara Lazovic, Martine Smeets, Denisa Valcan, Diana Finaru és Yvette Broch, utóbbi Győrben folytatja. Eddig a francia irányító Grace Zaadi és honfitársa, a balátlövő Kalidiatou Niakaté, az orosz szélső Marina Szudakova, a svéd kapus Evelina Eriksson és a Győrtől távozó Crina Pintea beálló leigazolását jelentették be.

(MTI)