Női kézi BL: Ez egy szomorú pillanat, de mindenért hálás vagyok – Amorim

N. T., B. O. B., N. P.N. T., B. O. B., N. P.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 18:24
A győri szempontból sikeres bronzmeccsen túl az érzelmek játszották a főszerepet a CSZKA Moszkva elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-helyosztó lefújása után. A visszavonuló Görbicz Anita és a távozó Eduarda Amorim utolsó nemzetközi kupameccsét játszotta az ETO-ban, a két főszereplő egyaránt kereste a szavakat.
A győri szurkolók Görbiczet és Amorimot éltették a lefújás után (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
A győri szurkolók Görbiczet és Amorimot éltették a lefújás után (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

Görbicz Anita három gólt lőtt a CSZKA-nak, ezzel Nycke Groottal holtversenyben (57 találat) a final fourok történetének legeredményesebb játékosa lett, összesen186. BL-mérkőzésen elért 1016 góllal lépett le a „nagyszínpadról”.

„Nehéz volt erre a meccsre felkészülni, nem taktikai szempontból, hanem lelkileg – utalt Görbicz a Sport Tv-nek a szombaton hetespárbajban elbukott elődöntőre. – Örülök, hogy legalább a harmadik helyet sikerült megszereznünk. Támadásban és védekezésben is jól kezdtük a meccset, ez megadta ahhoz a lendületet, hogy gyors indításokból könnyű gólokat lőjünk. A torna előtt próbáltam nem gondolni a búcsúra, és csak a final fourra koncentrálni, most viszont furcsa érzés, hogy vége, de jó, hogy győzelemmel zártuk a hétvégét.”

„Fantasztikus volt az elmúlt tizenkét év, ezért is sírok ennyit – vette át a szót a Sport Tv mikrofonja előtt a távozó Eduarda Amorim. –Nagyon meg akartam nyerni az újabb BL-címet, de ilyen a sport. Hálás vagyok a szurkolásért, és örülök, hogy legalább a harmadik helyet megszereztük, ez is azt mutatja, hogy csapatként játszottunk. Ez most egy szomorú pillanat, de mindenért hálás vagyok.”

AZÉRT ÖRÜLNI IS TUDTAK A GYŐZELEMNEK


NZE MINKO: NEM EZ VOLT ÉLETEM TORNÁJA

Estelle NZE MINKO, a Győr irányítója: „A szombat estét azzal töltöttük, hogy magunkba szálltunk, átgondoltuk, ki miben hibázott, szinte egymáshoz sem szóltunk, csak merengtünk a nagyvilágba. A saját teljesítményemmel kapcsolatban nagyon kritikus vagyok, úgy érzem, nem tudtam segíteni a csapatnak ebben a final fourban. Sokkal több felelősséget kellett volna vállalnom, főleg támadásban. Sajnálom, hogy akkor rontottam, amikor nem szabadott volna, s a hétméteresemet is kihagytam a büntetőpárbajban. Nincs mit szépíteni, nem ez volt életem tornája!”

FODOR Csenge, a Győr balszélsője: „Azzal a céllal jöttünk a Papp László Arénába, hogy ismét elhódítsuk a trófeát. Furcsa érzés volt, hogy ez nem jött össze, s a harmadik helyért kellett játszanunk. Nagyon csalódottak voltunk a Brest elleni meccs után, mert nem ezt terveztük, nem erre készültünk. Főleg azok a lányok miatt szomorkodtunk, akik távoznak a csapattól vagy befejezik, nekik szerettünk volna emlékezetes búcsúajándékot adni. Ambros beszéde mindenképpen segített, erőt adott, hogy felemeljük a fejünket, s úgy küzdjünk egymásért, ahogy tudunk. A szélsőknek is jól ment a bronzmeccsen, hasznos tagjai voltak a csapatnak.”

KÜRTHI Laura, a Győr jobbátlövője: „Mint mindenki, én is csalódott voltam az elveszített elődöntő miatt, hiszen meg akartuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Szerettem volna kihozni a legtöbbet a helyzetemből, örülök, hogy góllal tudtam befejezni az akciót. A történtek ellenére örök emlék marad számomra ez a két nap. A gyerekkori álmom teljesült azzal, hogy pályára léphettem a final fourban. Hogy mit lestem el Eduarda Amorimtól és Görbicz Anitától? Mit nem, ugyanis mindent tudnak a kézilabdázásról.”

AMBROS MARTÍN: MINDIG VÁLLALNI KELL SAJÁT MAGUNKAT

– A bronzmérkőzés remekül sikerült csapatának. Mi volt a kulcs a győzelemhez?
– Valóban jó munkát végeztek a lányok, a védekezésünk megint kiválóan működött, az orosz játékosok az első félidőben egyáltalán nem tudták, mit kezdjenek a labdával – válaszolta Ambros Martín, a Győri ETO edzője. – A védekezéssel szombaton, az elődöntőben sem volt probléma, csak éppen a támadásunk nem volt olyan hatékony, mint a CSZKA ellen. Szombaton kemény esténk volt, aztán vasárnap kemény reggelünk, de ezért a teljesítményért gratulálok a csapatomnak, mert sikerült megmutatniuk, valójában milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

– Az elődöntő után azt mondta, nagy nyomás volt a csapatán, most viszont rendkívül magabiztosan kézilabdáztak. Lekerült a vállakról a teher?
– A szombati kulcsmérkőzés volt a hétvége szempontjából és tudjuk jól, hogy nem sikerült úgy játszanunk, ahogy azt megszokták az ETO-tól. A Brest ellen korábban is hasonló meccseket vívtunk, úgy gondolom, túlságosan is akartak a játékosaim. Örülök, hogy most ilyen játékkal sikerült megszerezni a bronzérmet, de egy kicsit szomorúak is vagyunk, hogy nem szombaton jött ki ehhez hasonló teljesítmény.

– A harmadik helyért küzdeni mindig nehéz egy csalódást jelentő elődöntő után. Mit tudott mondani a játékosainak a vasárnapi összecsapás előtt?
– Tényleg nem volt egyszerű feldolgozni a Brest elleni mérkőzést és megfelelően pihenni a vasárnapi találkozóra. Ezzel együtt mindig vállalni kell saját magunkat, nemcsak akkor, ha nyerünk, hanem vereség esetén is. Az igazán nehéz pillanatokban megmutattuk, mire vagyunk képesek.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
BRONZMÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC–CSZKA MOSZKVA (orosz) 32–21 (18–8)
Budaprest, Papp László Aréna, 2300 néző. Vezette:
Hrisztidi, Papamattheu (görögök)
GYŐRI ETO:SILJE SOLBERG – Faluvégi D. 2, Nze Minko 3, S. OFTEDAL 7, BRATTSET 2, Anna M. Hansen 3, Fodor Cs. 1.Csere:Glauser (kapus), V. Kristiansen 6 (5), Görbicz 3, Lukács V. 2, Edwige, E. Amorim 2, Kürthi 1.Edző:Ambros Martín
CSZKA:Masson – Szudakova 1, Szkorobogatcsenko 2, Iljina 2, Heindahl 3, Dmitrijeva 2, Markova.Csere:Szedojkina (kapus), Risztovszka 3 (1), Mihajlicsenko 4 (3), Illarionova, Vegyohina 1, Csigirnova 1, Gorskova 2, S. Jacobsen.Edző:Olga Akopjan
Az eredmény alakulása.6. p.: 5–1. 13. p.: 9–3. 17. p.: 11–4. 25. p.: 13–8. 36. p.: 22–8. 40. p.: 25–11. 45. p.: 28–13. 53. p.: 28–18.
Kiállítások:8, ill. 8 perc
Hétméteresek:5/5, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Olga AKOPJAN,
a CSZKA edzője: – Csalódottak vagyunk, hiszen ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek. A védekezésünk egyáltalán nem működött, miközben tudtuk, hogy az ETO milyen játékminőséget képvisel, és ki is használta a hibáinkat. Bár mindkét mérkőzést elveszítettük a hétvégén és a negyedik helyen zártunk, tudom, hogy csapatomnak ez remek tapasztalatszerzés volt, amelytől csak fejlődhet.

DÖNTŐ
VIPERS KRISTIANSAND (NORVÉG)–BREST BRETAGNE (FRANCIA) 34–28 (18–14)

A végeredmény. Kupagyőztes: Vipers Kristiansand (norvég, June Andenaes, Sunniva Andersen, Emilie Arntzen, Malin Aune, Ragnhild Dahl, Karine Dahlum, Evelina Erikkson, Vilde Jonassen, Jana Knedlíková, Jeanett Kristiansen, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk, Andrea Pedersen, Tonje Refsnes, Henny Reistad, Linn Jörum Sulland, Marta Tomac, Silje Waade, Hanna Yttereng, edző: Ole Gustav Gjekstad),2. Brest Bretagne HB (francia), 3. GYŐRI AUDI ETO KC (Eduarda Amorim, Kari Brattset, Csekő Brigitta, Béatrice Edwige, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Laura Glauser, Görbicz Anita, Anne Hansen, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Lukács Viktória, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal, Ogonovszky Eszter, Puhalák Szidónia, Silje Solberg Silje, edző: Danyi Gábor, Ambros Martín), 4. CSZKA Moszkva (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik