Mátéfi Eszternél többen eljátszották az utolsó esélyt

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 09:17
null
Ki kerül ki a körből? Mátéfi több játékosra nem számít ezentúl (Fotó: Tumbász Hédi)
Bár ő maga is fontolgatta a lemondást, na meg a várakozástól elmaradt a magyar női kézilabda-válogatott teljesítménye, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány beszámolóját elfogadta az MKSZ elnöksége, így a németek elleni júniusi világbajnoki selejtezőre is ő készítheti fel a nemzeti csapatot.
Mátéfi Eszter bírja a szövetség vezetőinek bizalmát a csalódást keltő Eb-szereplés ellenére is: a szövetségi kapitány gondolkodott a lemondáson, de végül marad, beszámolóját elfogadták. A szakvezető marad, több játékos megy: néhányan eljátszották az utolsó esélyt a kapitánynál.

„Szándékosan nem olvastam az újságokat, de persze eljutott hozzám is a híre annak, hogy sokan a fejemet követelték, és hogy milyen volt a norvégiai szereplés fogadtatása” – nyilatkozta Mátéfi a Nemzeti Sportnak.

„Vannak olyan játékosok is, akiknek korábban sokszor bizalmat szavaztam, de nem éltek vele. Neveket nem szeretnék mondani, de tény, akadnak, akikre a közeljövőben már nem számítok. Hosszasan elemeztem a Norvégiában történteket, és biztos vagyok benne, hogy lesznek változások, ugyanakkor fontos, hogy a már megkezdett folyamatot vigyük tovább, hiszen például a nyitott védekezés készségszintű begyakorlásához is kell még idő. Mostantól a németek elleni két találkozóra koncentrálok, a márciusi összetartást is ennek jegyében tartjuk meg – mindenképpen ki kell jutnunk a világbajnokságra.”

A Svédország elleni, kiesést jelentő vereség után Mátéfi „gondolkodási szünetet” kért – meg kellett fontolnia, hogy folytatja-e munkáját.

„Talán mondanom sem kell, én is nagy csalódásként éltem meg a tizedik helyet. De olyan emberek, akiknek adok a véleményére és szakmailag is nagyon felkészültek, biztattak, hogy folytassam a munkát. Emellett én sem vagyok az a feladós típus, és az elnökség tagjai is elfogadták részletes és önkritikus beszámolómat – az ő bizalmuk is jólesik.”

A vezetőség tehát Mátéfi Eszter mögé állt – a csapat számára jöhet két másik nehéz feladat: egyrészt a németek elleni júniusi vb-selejtező, másrészt a közönség bizalmának visszaszerzése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik