Szikora Melinda szerint nem alaptalan a kritika a magyar női kézilabdázókkal szemben(Fotó: Török Attila)

 

A 34 éves kézilabdázó reagált az európai szinten élcsapatnak számító Metz vezetőedzőjének Emmanuel Mayonnade-nek a kijelentésére, miszerint a magyar játékosokat hiába csábítják külföldre (akár Metzbe), azok a hazai fizetések miatt ritkán döntenek a légióskodás mellett – jelenleg Szikora mellett Háfra Noémi (Odense) és Korsós Dorina (Rapid Bucuresti) szerepel magasan jegyzett külföldi csapatban.

„Van ráció abban, amit a Metz edzője mondott. Az anyagiakról azt mondanám, hogy én mindig is az a játékos voltam, aki nem a pénzért játszott. Ha elmentem valahova, nem azt néztem, hogy úgymond mennyi csorog be a bankszámlámra. (...) Németországban nyilván nincs annyi pénz, mint mondjuk Magyarországon vagy esetleg Romániában. Franciaországban sincs annyi pénz, Dániában sincs annyi pénz, oda másért mennek a játékosok”  – mondta Szikora Melinda, aki kitért Klujber Katrin játékára is a csapata által a Ferencváros ellen elveszített BL-meccsen.

„Nagyon gyorsan repül ki a kezéből a labda, az egyik lövésén ott voltam, de olyan erős volt, annyira gyors volt, hogy, bár két kézzel ott voltam, kicsit bevédtem a labdát. Jól variálja a sarkokat is” – dicsérte az FTC jobbátlövőjét a rutinos kapus.