Férfi kézi-vb: ha a svédek elbukják a negyeddöntőt, kitör a káosz

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.01.24. 12:33
null
Ha a svédek bejutnak a négybe, maradnak Stockholmban (Fotó: AFP)
Bármennyire is hihetetlen, egyelőre nem lehet tudni, melyik elődöntőt rendezik pénteken Stockholmban és melyiket Gdanskban a férfi kézilabda-világbajnokságon. Pusztán annyi a biztos, ha a svédek túljutnak Egyiptomon a szerdai negyeddöntőben, akkor a házigazda természetesen marad Stockholmban – de mi van, ha búcsúznak? Erre az esetre még nincs fix forgatókönyve a nemzetközi szövetségnek (IHF).

Amikor több ország rendez egy világversenyt, mindig a logisztikai kérdések jelentik az egyik sarkalatos pontot. Nincs ez másként a lengyel, svéd közös rendezésű férfi kézilabda-vb esetében sem. A programból eredő sajátosság, hogy például a mienk negyeddöntős ellenfelének, Dániának egy nappal kevesebb ideje maradt a pihenésre, felkészülésre a szerdai mérkőzésre, mint Chema Rodríguez együttesének, az viszont már súlyosabb kérdéseket vet fel, hogy egyelőre nem lehet biztosan megmondani, melyik elődöntőt rendezik pénteken Stockholmban és melyiket Gdanskban.

Fő szabályként csak annyit lehet tudni, ha a svédek bejutnak a négy közé, akkor ők maradnak Stockholmban, ebben az esetben a dán–magyar továbbjutójának kellene csütörtökön Lengyelországba repülnie, majd szombaton vissza a helyosztókra.

De mi van, ha a svédek elbuknak Egyiptommal szemben? Erre senki sem tudja a választ. A logika és a pénzügyi szempontok azt diktálnák, hogy egy esetleges dán továbbjutás esetén a dánok maradjanak Stockholmban. A végső szót azonban az IHF és a televíziós társaságok mondanák ki ebben az esetben, viszont csak azután, hogy a szerdai negyeddöntők lementek.

Így a másik ág csapatai (Gdanskban francia–német és norvég–spanyol negyeddöntőket rendeznek szerdán), amelyek eddig az egész vb-t Lengyelországban játszották le, sem tudhatják, hogyan készüljenek, melyik páros továbbjutója számoljon hosszabb utazással.

Az IHF ezt jól elrontotta” – mondta a svéd szervezőbizottság egy magas rangú képviselője az Aftonbladetnek.

A szurkolók szempontjából biztosan nem ez a legkényelmesebb megoldás a vébék történetében. Az optimális az, ha előre lefektetnek mindent” – kommentálta Jonas Wille, a norvégok szövetségi kapitánya a VG-nek.

Kész őrültség. Nem tudom megérteni, egy komoly szervezet hogyan tehet ilyet” – dühöngött a korábbi válogatott kapus, Ole Erevik, aki televíziós szakértőként dolgozik a tornán.

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
DÖNTŐ
1. 29. Stockholm
A HARMADIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
A HETEDIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
ELŐDÖNTŐ
1. 27. 1. negyeddöntő győztese–3. negyeddöntő győztese
1. 27. 2. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese
AZ 5–8. HELYÉRT
1. 27. Stockholm 1. negyeddöntő vesztese–3. negyeddöntő vesztese
1. 27. Stockholm 2. negyeddöntő vesztese–4. negyeddöntő vesztese
NEGYEDDÖNTŐ
1. 25. 20.30
Gdansk
Franciaország–Németország
1. 25. 18.00
Gdansk Norvégia–Spanyolország
1. 25. 20.30
Stockholm Svédország–Egyiptom
1. 25.18.00
StockholmDánia–MAGYARORSZÁG
A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
9. Horvátország
10. Szlovénia
11. Szerbia
12. Izland
13. Portugália
14. Hollandia
15. Lengyelország
16. Bahrein
17. Brazília
18. Montenegró
19. Argentína
20. Egyesült Államok
21. Belgium
22. Katar
23. Zöld-foki-szigetek
24. Irán
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik