Férfi kézi: Lazarov a vb-győztes elleni sikerrel kezdett kapitányként

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 10:15
null
Lazarov a dánok legyőzésével kezdett kapitányként (Fotó: AFP, archív)
Kiril Lazarov valószínűleg nem is álmodhatott volna szebb bemutatkozásról, amikor február elején kinevezték az északmacedón férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává. A 40 éves jobbátlövő irányításával Észak-Macedónia 33–29-re legyőzte csütörtökön Eb-selejtezőn a friss világbajnok dánokat.

Lazarovot, aki 2002 és 2007 között a Veszprémet erősítette, első körben egy esztendőre bízták meg a férfiválogatott irányításával, de a szerződését további négy évre meghosszabbíthatják, amint megkapja európai mesteredzői diplomáját.

Játékos-edzőként megvívott első meccsén rögtön a januári vb-n címét megvédő dán válogatott jött szembe, de meglepetésre az északmacedónok 33–29-re nyerni tudtak a 7. számú Eb-selejtezős csoportban, így háromból három sikerrel egyedül vezetik a négyest, amelynek még Svájc és Finnország a tagja.

Hiába lőtt 11 gólt Mikkel Hansen, és próbálkozott mindenféle variációval Nikolaj Jacobsen, a dánok támadójátéka nem volt olyan gördülékeny, mint az egyiptomi vb-n. Ebben nagy szerepe volt a hazai csapat védelmének, és a kapuban Nikola Mitrevszkinek, aki 13 védést mutatott be.

A második félidőben már 25–17-re is vezettek az északmacedónok, a dánok csak faragni tudtak a hátrányukból az utolsó negyedórában. Lazarov is eljutott négy gólig, míg a Veszprém balszélsője, Dejan Manaszkov öt találattal zárt. Vasárnap Aalborgban újra összecsap a két válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik