A magyar válogatott (Fotó: MKSZ)

 

A magyar válogatott a németek elleni győzelemmel kezdte a montenegrói U18-as Európa-bajnokságot, s ellenük is fejezte be, ám a bronzmeccsen nem sikerült az ismételt győzelem a németek ellen.

A mieink az első negyedórában még tartották magukat, 6–6-ig rendre tudtak egyenlíteni, ám ezt követően a németek szépen fokozatosan megléptek, a szünetre már hárommal vezettek (12–15).

A második félidőt jobban kezdték a magyarok, sikerült egy gólra visszazárkózni, de 17–16-os német előnynél közelebb nem sikerült már jutni, s miután a kezdeti lendület elfogyott, a németek az utolsó negyedórára már öttel is megléptek (19–24).

Az olló aztán még tovább nyílt, köszönhetően annak, hogy Kárpáti Krisztián csapata az utolsó negyedórában mindössze három gólt szerzett.

KÉZILABDA
FÉRFI U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG (Podgorica)
BRONZMÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 22–29 (12
15)
Podgorica. Vezette: Ivanovics, Vujisics (montenegróiak)
MAGYARORSZÁG: Borsos, Lovistyek (kapusok), Bali, Bőti, Csörgő 3, Fekete 1, Fercsik 1, Gazsó, Kathi 3, Kovács 5, Molnár 5, Nagy, Szűcs 1, Terjék 3 (1), Tóth, Viski. Edző: Kárpáti Krisztián
NÉMETORSZÁG: Buchele, Höler (kapusok), Battermann 2, Billepp 1, Faust 3, Greilich 3, Grupe 1, Günther 2, Haake 1, Hertzfeld 3, Löwen, Mart, Menges 4, Móré 6 (2), Pabst 3, Reichardt. Edző: Erik Wudtke
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

DÖNTŐ
17.30:
Svédország–Spanyolország