Laporta tanácsadója szerint a Veszprém több Barca-játékost is megkörnyékezett a klubvilágbajnokságon

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 17:59
Enric Masip (Fotó: 3cat)
Enric Masip, az FC Barcelonát irányító Joan Laporta kézilabdával kapcsolatos tanácsadója ellenséges hangnemben kommentálta azt a hírt, miszerint a katalán csapat kapuját védő Emil Nielsen 2026 nyarától a Veszprém játékosa lesz.

Masip külön kitért a bakonyiak vezetőedzőjére, Xavi Pascualra, s azt állította, hogy a spanyol edző vendettát hirdetett az együttese ellen.

„Nem gondolom, hogy rosszindulat állna Nielsen meggyőzése mögött, ez egyszerűen így van. A klubvilágbajnokság alatt megpróbálta meggyőzni Aleix Gómezt, Fradét és Dika Memet is. A torna előtt is hívta őket azzal a céllal, hogy elcsábítsa őket a saját projektjéhez. (...) Amikor ezt csinálod, akkor szándékosan szét akarod verni a csapatomat, ami engem nagyon zavar. De persze vannak olyan újságírók, akiknek ez örömet okoz” – idézi Enric Masipot a 3cat katalán hírportál. 

A katalán sportvezető kifakadásának hátteréhez hozzátartozik, hogy 2009-ben Masip nevezte ki Xavi Pascualt a Barca élére – a sikeredző 12 évvel később állt fel a katalán gigász kispadjáról.

„Néhány játékosunk elment Xavi után Romániába, de ez nem okozott gondot, mivel a Dinamo nem számított közvetlen riválisnak a BL-ben. Ehhez képest a Veszprém történelmi riválisa a csapatunknak, s ha már ott volt, elkezdett mindenkit hívogatni. Persze minden klubnak jogában áll játékosokat igazolni, ám itt nem csak egy játékosról van szó, az összes kulcsemberre rá akarja tenni a kezét” – folytatta a Barcelona kézilabda-szakosztályát irányító sportvezető. Enric Masipot a jelenleg Veszprémben szereplő Ludovic Fabregas visszatéréséről is kérdezték, de a tanácsadó úgy nyilatkozott, hogy ők csak a szerződésük utolsó évében levő játékosokkal tárgyalhatnak, így nincs értelme feszegetni a témát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik