A Barca vezetőedzője szerint mindent megtettek a Veszprémbe tartó Emil Nielsen megtartásáért

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.10. 10:16
Emil Nielsen (Fotó: Getty Images)
A spanyol férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Barca vezetőedzője, Carlos Ortega szerint a klubnak tiszta lehet a lelkiismerete, mert mindent megtett Emil Nielsen megtartásáért. Mint ismert, az olimpiai és világbajnok dán kapus spanyol sajtóhírek szerint elfogadta a Veszprém HC ajánlatát, és 2026 nyarán a bakonyi csapathoz szerződik.

Portálunkon szerdán már beszámoltunk arról, hogy a spanyol Catalunya Radio értesülései szerint a világ- és olimpiai bajnok dán kapus, a Barcát erősítő Emil Nielsen elfogadta a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Veszprém HC ajánlatát, és 2026 nyarán csatlakozik a bakonyiakhoz.

Csütörtökön a Barca a dán Aalborggal találkozik a Bajnokok Ligájában, a találkozó előtti sajtótájékoztatón pedig Carlos Ortega, a katalán csapat vezetőedzője is beszélt a helyzetről: „A megjelenő hírek elkerülhetetlenek, de a játékra kell koncentrálunkidézte a szakembert az El Mundo Deportivo.Nagyon nehéz lesz, szeretnénk újból nyerni, hogy folytassuk a jó sorozatunkat a Bajnokok Ligájában. A rajtunk kívül álló vagy a körülöttünk zajló események nem rázhatnak meg bennünket.”

Ortega azt is elmondta, hogy a klub hatalmas erőfeszítéseket tett Nielsen megtartásáért: „Tudom, hogy a klub hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy a lehető legjobb ajánlatot tegye. És azt is mondhatom, hogy mi vagyunk az a klub, amelynek tizenkét Bajnokok Ligája trófeája van, nem más. Ezt követően mindenki maga választ. Úgy gondolom, hogy a klub minden tőle telhetőt megtett, a végén azonban az emberek hozzák meg a döntéseiket.”

„Tiszta lehet a lelkiismeretünk, mert nagy erőfeszítéseket tettünk. Ha nem felelünk meg valakinek az elvárásainak, akkor el kell ismernünk, hogy anyagilag vannak nálunk erősebb klubok” – fűzte hozzá a Barcelona vezetőedzője.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik