Férfi kézilabda NB I: a Dabas ellen kezd a bajnoki címvédő Veszprém

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 19:02
240529_1081_DCS
A címvédő Veszprém a Dabas ellen kezdi meg a szereplését az NB I-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szerdán nyilvánosságra hozta a 2024–2025-ös férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának párosításait és időpontjait. Eszerint az új idény szeptember 8-án kezdődik, és 2025. május 25-én ér majd véget. A bajnoki címvédő Telekom Veszprém hazai pályán, a Dabas ellen kezdi meg a szereplését.

A szeptember 8-i hétvégén rendezett 1. fordulóban a címvédő Telekom Veszprém hazai közönség előtt kezdi meg a szereplését a bajnokságban a Dabas ellen. A tavalyi ezüstérmes Szeged is otthon kezd, az ellenfél a tavalyi harmadik helyezett Tatabánya lesz. A 2. fordulóban aztán a veszprémiekre a Balatonfüred, a szegediekre a Dabas vár idegenben. 

A két nagy rivális, a Szeged és a Veszprém először november 17-én mérkőzik meg egymással Szegeden, míg a második mérkőzést 2025. április 20-án rendezik Veszprémben. A bajnokság – legalábbis az alapszakasz – utolsó fordulójára 2025. május 25-én kerül sor.

A bajnokság lebonyolítása nem változott: a 26 fordulóból álló alapszakasz végén a tabella első két helyezettje az egyik fél második győzelméig tartó döntőt játszik egymás ellen, míg az utolsó két helyén álló gárda kiesik az NB I/B-be.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
1. FORDULÓ
FTC–Gyöngyös
NEKA–Komló
Szeged–Tatabánya
Veszprém–Dabas
PLER-Budapest–Balatonfüred
Győr–Budakalász
Csurgó–Eger

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik