Az olimpia előtt lemondta a válogatottságot a világbajnok kézilabdázó

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 09:17
Tess Wester lemondta a válogatottságot (Fotó: Getty Images)
Hiába jutott ki a párizsi olimpiára a holland női kézilabda-válogatott, nem lesz ott az ötkarikás játékokon a világbajnok kapusa, Tess Wester, aki úgy döntött, többé nem lép pályára a nemzeti csapatban.

Tess Wester (férjezett nevén Lieder), a holland válogatott elmúlt évtizedének meghatározó kapusa csütörtökön bejelentette, hogy többé nem lép pályára a nemzeti csapatban. 

A 30 éves kézilabdázó Német Kupát (Oldenburg) és bajnokságot (Bietigheim), az Odensével pedig Dán Kupát és bajnokságot nyert, legnagyobb sikereit azonban válogatott színekben érte el, hiszen 2019-ben világbajnoki címet szerzett Japánban, 2015-ben ezüst-, 2017-ben bronzérmes lett, míg Európa-bajnokságokon egy-egy második (2016) és harmadik (2018) helyet ért el, s ott volt a 2016-os riói olimpián negyedik helyezett csapatban is.

Tess Wester 2022-ben házasodott össze a labdarúgó Mart Liederrel, közös gyermekük 2022 novemberében született meg.

A jelenleg a német Borussia Dortmundot erősítő kapus a NOS.nl szerint úgy fogalmazott, a tavaly decemberi világbajnokság után úgy érezte, kialudt benne a tűz.

„Mindent figyelembe véve hoztam meg ezt a nehéz döntést, hogy lezárom ezt a fejezetet. Örömmel és izgatottan várom a jövőt. Több időm lesz a családomra és az új ambícióimnak, amelyeket szeretnék megvalósítani” – mondta Tess Wester, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kapott a holland válogatottban a győri Rinka Duijndam és az Odensét erősítő Yara ten Holte mögött.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik