Férfi kézi: Imre Bence a Kielbe igazol – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 14:06
Imre Bence az FTC-től a négyszeres BL-győztes német sztárcsapathoz, a Kielhez igazol (Fotó: Török Attila)
A német férfi kézilabda-bajnokságban jelenleg csupán negyedik helyezett THW Kiel és a magyar NB I-ben negyedik FTC-Green Collect hivatalos honlapjaikon számoltak be róla, hogy a 21 éves magyar válogatott szélső, Imre Bence a német sztárcsapatban folytatja a pályafutását nyártól.

Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix és a világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Imre Géza gyermeke, Imre Bence fiatal kora ellenére már több mint öt éve szerepel a magyar első osztályban, hiszen az FTC színeiben 2019 februárjában, a DVTK-Eger ellen mutatkozott be, azóta pedig fokozatosan vált csapata egyre meghatározóbb játékosává.

„Amikor személyesen találkoztam a Kiel vezetőivel, akkor kezdtem el felfogni, hogy jövőre a Bundesliga egyik élcsapatában játszhatok. Ennek nagyon örülök, ez egy lépés a karrieremben. Az Eb után mondtak egy-két dolgot, hogy lehet, jön majd megkeresés külföldről, de azt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen nagy múltú klub érdeklődik. Nagyon segítőkész volt a vezetőség és a szakmai stáb is. A gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy külföldön szerepelhetek, itthon viszont csak a Ferencváros létezik számomra” – fogalmazott a távozó szélső.

Imre Bence megszerzésével Európa egyik legtehetségesebb jobbszélsője csatlakozik hozzánk. Meg vagyunk róla győződve, hogy a képességei révén jól illeszkedik majd a csapatunkba, és új impulzusokat is képes lesz hozzáadni. Bence gyors, veszélyes és a védelemben is használható. Úgy véljük, még sok kiaknázatlan lehetőség rejlik benne, és a mostani átigazolása is hozzájárul a fejlődéséhez” – dicsérte a magyar szélsőt Szilágyi Viktor, a Kiel ügyvezetője.

A németek hivatalos közleményükben arról is beszámolnak, hogy Imre lesz a klub első magyar kézilabdázója, és azt is írják, hogy a 21 éves szélső két évre szóló szerződést kötött a csapattal.

AZ FTC VIDEÓJA IMRE TÁVOZÁSÁRÓL

A jobbszélső az előző, 2022–2023-as idényben az NB I-ben 25 mérkőzésen 76 gólt szerzett, teljesítménye pedig elnyerte Chema Rodríguez szövetségi kapitány bizalmát, s a felnőttek között 2023 áprilisában a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn kilenc góllal mutatkozott be a válogatottban, emellett a junior-vb-n ezüstérmes együttesnek is tagja volt.

Imre Bence első világversenyét idén a németországi Európa-bajnokságon teljesítette, s bár az első csoportkör első két meccsén még nem volt a keretben, végül hat meccsen 25 lövésből 20 gólt szerzett, de ezt úgy, hogy első rontott lövésére egészen az utolsó meccsig „kellett várni”.

Imre Bencére azért is volt szüksége a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes német sztárgárdának, mert nyáron távozik a svéd ikon, Niclas Ekberg és a német Sven Ehrig is, pótlásukra pedig a magyar mellett Lukas Zerbét szerezte meg a Kiel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik