Férfi kézilabda El: Rosta Miklós négy góllal segítette győzelemhez csapatát

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 20:42
Rosta Miklós négy góllal járult hozzá csapata sikeréhez (Fotó: Facebook/CS Dinamo Handbal, archív)
A férfi kézilabda Európa-liga csoportkörében Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti 33–25-ös győzelmet aratott a CMS Constanta otthonában. A Sävehof a Skjern, míg a Silkeborg a Kadetten vendégeként nyert 34–33-ra.

 

A Nantes idegenben is magabiztosan nyert a Zabrze ellen, így továbbra is vezeti az 1. csoportot. Mögötte a németek csatáját megnyerő Löwen áll, amely 32–24-re győzött Hannoverben.

A 2. csoportban a Sävehof hiába vezetett a második félidő elejéig a Skjern otthonában, a dánok 22–22-nél átvették a vezetést, sőt három gólra el is húztak. A svéd csapat azonban az utolsó hat percben öt gólt dobott, míg csak egyet kapott, így 34–33-ra győzedelmeskedett. Mindkét csapatban hétgólos volt a legeredményesebb játékos, a hazaiaknál Emil Bergholt, a vendégeknél Emil Berlin. A csoport másik mérkőzésén a Gorenje ezúttal nem tudott meglepetést okozni, a horvát Nexe 34–27-es győzelmet aratott.

A 3. csoportban a Flensburg 12 gólos győzelmet aratott a szerb Vojvodina ellen, ezzel a németek továbbra is vezetik a csoportot. A másik mérkőzésen a Silkeborg 9 góllal is vezetett már az első félidőben, a Kadetten mégis egyenlített a második félidő elején. Ezt követően már egyik fél sem tudott ellépni, a szoros végjáték után pedig egygólos dán siker született.

Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti az első pillanattól kezdve vezetve nyert a CMS Constanta otthonában 33–25-re. Rosta mind a négy kapura lövéséből betalált. A 4. csoport második találkozóján a Sporting 32–28-ra nyert a Füchse Berlin ellen, ezzel a portugálok sorozatban 18. győzelmüket aratták.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA
KÖZÉPDÖNTŐ
1. CSOPORT
Zabrze (lengyel)–Nantes (francia) 22–31
Hannover-Burgdorf (német)–Rhein-Neckar Löwen (német) 24–32
2. CSOPORT
Skjern (dán)–Sävehof (svéd) 33–34
Nexe (horvát)–Gorenje (szlovén) 34–27
3. CSOPORT
Flensburg (német)–Vojvodina (szerb) 42–30
Kadetten Schaffhausen (svájci)–Bjerringbro-Silkeborg (dán) 33–34
4. CSOPORT
CSM Constanta (román)–Dinamo Bucuresti (román) 25–33
Dinamo: Rosta Miklós négy gólt szerzett
Sporting CP (portugál)–Füchse Berlin (német) 32–28

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik