Női kézi MK: a Fradi nagy hátrányból szerezte meg a bronzot

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2018.04.01. 15:24
null
Küzdött a Siófok, de az FTC lett a bronzérmes (Fotó: Földi Imre)
A női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmeccsén a Ferencváros 25–21-re legyőzte a Siófokot. A Balaton-partiak az első félidőben már 13–7-re is vezettek.

 

MAGYAR KUPA, NŐK
A HARMADIK HELYÉRT
FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA–SIÓFOK KTC KFT 25–21 (11–14)
Papp László Sportaréna, 6000
néző. V: Altmár, Horváth M.
FTC: SZIKORA – Faluvégi 2, Szucsánszki 1, Háfra 4, Szekeres, Hornyák 1, Márton. Csere: Snelder 1, Van der Heijden 5 (1), Kovacsics 1, SCHATZL NADINE 5, PENA 4 (1), Jovanovics, Mészáros 1. Edző: Elek Gábor
SIÓFOK: Dedu – Böhme 5, Ferenczy, Maibom 1, Jezic 3, NZE-MINKO 8, Erdősi 1. Csere: SZEMEREY (kapus), al-Gaui 2 (1), Mazák-Németh 1, Aoustin, Such. Edző: Lars Rasmussen
Az eredmény alakulása. 9. perc: 3–5. 16. p.: 6–7. 23. p.: 7–13. 38. p.: 15–15. 42. p.: 19–17. 49. p.: 20–20
Kiállítások: 4, ill. 0 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Az első félidő eladott labdái és a visszarendeződés hiányosságai miatt sikerült úgy-ahogy, a második játékrészben kijavítottuk ezeket a hibákat, és nyertünk.
Lars Rasmussen: – Ma is kiválóan küzdött a csapat, de a belső posztokra három bevethető játékosom maradt, így nem csoda, hogy elfáradtunk a végére, de elégedett vagyok a csapatommal.

DÖNTŐ
Győri ETO–Érd 16.30

Elek Gábor, az FTC női kézilabdacsapatának edzője már a jövő hétvégi, az orosz Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre tekintettel rakta össze a kezdőcsapatot a Siófok elleni Magyar Kupa-bronzmeccsre, úgyhogy Schatzl Nadine, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó és Nerea Pena is mackófelsőben tekintette meg, ahogyan a Siófok megszerzi a vezetést, majd őrzi is.

Ez elsősorban a szünetig hét labdát fogó Denisa Dedu védéseinek, a Ferencváros eladott labdáinak és az ezekből szerzett gyors siófoki góloknak volt köszönhető, és mivel bő negyedóra után ezek elkezdtek még sűrűbben potyogni (konkrétan két perc alatt beesett három), a 23. percre egy 5–0-s sorozattal már 13–7-re vezetett az addig csak egy-két gólos előnyben lévő Siófok.

A Ferencváros ugyanakkor nem esett kétségbe, bár Elek Gábor azért lassacskán becserélte az első sorát. De épp ez volt a zöld-fehérek nyugalmának oka: nekik voltak becserélhető játékosaik, míg a fáradó Siófoknak juniorokat leszámítva alig, úgyhogy az utolsó percekben vezetett is egy 4–0-s rohamot az FTC, és ha az utolsó támadásnál Szekeres Klára nem adja el a labdát, és Estelle Nze Minko nem szerzi meg a félidő nyolcadik indításos, lerohanásos vagy üres kapus siófoki ingyen gólját is, már csak egy gól lett volna a különbség a szünetre.

Így ugyan három lett, de a 14–11-es első félidő után a Ferencváros igencsak megnyomta a második elejét, és a mindig jókor, jó helyen lévő Szucsánszki Zita vezérletével ráncba szedett védekezésnek meg a pontosabbá váló támadójátéknak, kilenc perc alatt egyenlített. Ahhoz azonban nem kézilabdázott elég jól az FTC, hogy meg is roppantsa ellenfelét, és hiába támadhatott 19–17-nél és 20–18-nál is a háromgólos vezetésért, a siófokiak utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egyenlítettek, sőt ha al-Gaui Aszma hetesét a 49. percben, 20–20-nál nem védi ki Szikora Melinda, a vezetést is átvehették volna.

Ehelyett hat percig egyik csapat sem talált be (Szikora és vele átellenben Szemerey Zsófi is halmozta a bravúrokat), de az 54. percben Nerea Pena előbb egyéni akciója után lerakott egy szemtelen cundert, majd belőtt egy hetest is, és annyi erő már végképp nem volt a Siófokban, hogy innen még egyszer talpra álljon.

Az FTC végül nyert, de a vártnál azért nehezebben, és Elek Gábort az is bosszanthatja, hogy a kulcsembereit többet kellett játszatnia ehhez, mint szerette volna. Lars Rasmussen siófoki edző meg azt bánhatja, hogy együttese az idény során sérülések meg anyasági tervek miatt egy erős kezdősornyi játékost veszítve minden erejével, hősiesen küzdve is csak a negyedik helyre futott be, jövőre meg már nem a dán tréner próbálkozhat a Balaton-parton – pedig a körülmények ismeretében remek munkát végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik