Kézi-vb: Nem vagyok jó szövetségi kapitány – Németh A.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 11:36
null
Németh Andrásnak, úgy tűnik, hogy nem fekszik a szövetségi kapitányi munka (Fotó: MTI)
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott leköszönő szövetségi kapitánya bevallotta, hogy nem jó szövetségi kapitány. Legalábbis az ő munkájának nem kedvez az, hogy nem tud sokat együtt gyakorolni a csapat.

„Már érlelődött bennem az elhatározás a lemondással kapcsolatban, amit technikai okok miatt tettem meg már az öltözőben. Nem vagyok jó szövetségi kapitány, edzőként túl sokat várok el a csapattól, a játékosoktól, ehhez viszont túl keveset dolgozunk együtt. Pályafutásom nagy részét klubedzőként dolgoztam, ott más metódus szerint dolgozhattam, ami számomra jobban megfelelt" – mondta Németh András.

A leköszönő kapitány a Magyar Kézilabda-szövetség sajtótájékoztatóján értékelte a magyar világbajnoki szereplést.

„Olyan körülmények között dolgozhat a mindenkori magyar női kézilabda-válogatott, mint a világon sehol máshol. Viszont ez időben nem jelentős. Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a mindenkori kapitány többet dolgozhasson a kiválasztottjaival. Továbbá nem tudtuk eldönteni, hogy a csapat éppen melyik arcát mutatja. Amelyikkel pillanatok alatt képesek vagyunk megnyerni egy meccset, vagy amelyikkel pillanatok alatt képesek vagyunk elveszíteni. A lengyel meccs volt a kivétel, ott viszont a két sérülés behatárolta a lehetőségeinket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik