U17-es női kézi Eb: sima orosz siker vetett véget a döntős álomnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.21. 19:37
A Macedóniában zajló U17-es női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében Oroszország nagyon simán, 33–24-re legyőzte a magyar válogatottat, mely hiába kezdte jól a mérkőzést. Az oroszok hatgólos vezetéssel vonultak pihenőre a szünetben, és a második félidőben sem engedték ki kezükből a mérkőzést.

A mérkőzésen a magyar védőfal képtelen volt megfogni az oroszok két legeredményesebbjét, az egyaránt nyolc góllal záró Karina Szabirovát és Antonyina Szkorobogacsenkót – ráadásul Marija Dudina és Jekatyerina Kudrjavceva személyében még két nagyon jó „fegyverhordozója” is volt a kulcsembereknek. A magyar válogatott huszonnégy góljából tízet Háfra Noémi vállalt magára.

„Nem számított semmit a jó kezdés. Nagyon jó és erős csapat az orosz, szinte a játék minden elemében felülmúlt ma minket. A lelkesedésünkön nem múlott, de talán az egész Európa-bajnokságon most játszottunk a leggyengébben” – értékelt az utanpotlassport.hu-nak Hajdu János szövetségi edző.

A magyar válogatott augusztus 23-án, vasárnap a másik elődöntő vesztesével, a dánok ellen simán alulmaradó Romániával mérkőzik meg a 3. helyért. A bronzmérkőzés kezdési időpontja 15.00.

U17-ES NŐI KÉZILABDA EB
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Magyarország 33–24
(17–11)
Gólszerző: Szabirova 8, Szkorobogacsenko 8, Dudina 5, Kudrjavceva 4, Saposnyikova 2, Szinyicina 2, Alirzajeva, Ivanova, Tazsenova, Zelenkova, ill. Háfra 10, Fodor Cs. 4, Hornyák B. 3, Pásztor 3, Szabó K. 2, Klujber, Lakatos
A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Dánia–Románia 31–23 (19–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik